اعتباریابی وضعیت برند موفق در دانشگاه فنی و حرفه ای با رویکرد مدلسازی معادلات ساختاری

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: فصلنامه کارافن، دوره: 20، شماره: 0
  • کد COI اختصاصی: JR_KARFN-20-0_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 76
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ارسلان نامی

دانشجوی دکترا، گروه مدیریت بازرگانی، واحد یزد، دانشگاه آزاد اسلامی، یزد، ایران.

شهناز نایب زاده

استاد، گروه مدیریت بازرگانی، واحد یزد، دانشگاه آزاد اسلامی، یزد، ایران.

سیدحسن حاتمی نسب

دانشیار، گروه مدیریت بازرگانی، واحد یزد، دانشگاه آزاد اسلامی، یزد، ایران.

محمدتقی هنری

استادیار، گروه مدیریت صنعتی، واحد یزد، دانشگاه آزاد اسلامی، یزد، ایران.

چکیده

موفقیت یک برند بخصوص در بخش خدمات مورد توجه بسیاری از پژوهشگران قرار گرفته است. هدف این پژوهش شناسایی مولفه­های برند موفق و اعتباریابی وضعیت برند موفق در آموزش عالی است. روش این پژوهش ترکیبی است. جامعه آماری بخش کیفی خبرگان دانشگاه فنی و حرفه­ای هستند. تعداد ۱۰ نفر با استفاده از روش نمونه­گیری گلوله­برفی انتخاب شد. برای گردآوری داده­ها از مصاحبه نیمه ساختاریافته استفاده شد. جهت تحلیل داده­ها از تحلیل مضمون و روش کدگذاری باز استفاده شد. در بخش کمی جامعه آماری شامل کارکنان دانشگاه فنی و حرفه­ای است. در این بخش ابتدا به منظور تحلیل شکاف ۱۷ خبره و سپس ۶۷ نفر از کارکنان دانشگاه به عنوان نمونه با روش نمونه­گیری تصادفی ساده انتخاب شدند. به منظور تجزیه و تحلیل داده­ها نیز از رویکرد مدل سازی معادلات ساختاری با SmartPLS نسخه ۲ استفاده شد. یافته­های کیفی نشان داد برند موفق از مقوله­های تصویر دانشگاه، هزینه و موارد مالی، خدمات و امکانات دانشگاهی، تبلیغات و ارتباطات برون دانشگاهی، برنامه­ریزی و موفقیت آموزشی و موقعیت دانشگاه تشکیل شده است. یافته­های تحلیل مسیر نشان داد بار عاملی سوالات مربوط به هر متغیر بالاتر از حد استاندارد است، درنتیجه سوالات می­توانند به خوبی متغیر مربوط به خود را تبیین کنند. همچنین t آماری نشان می­دهد رابطه معناداری بین سوالات و متغیرهای مربوطه وجود دارد. یافته­ها نشان داد بیشترین شکاف بین وضعیت موجود و مطلوب مربوط به مقوله­های اعتبار دانشگاه، مشارکت دانشگاه با جامعه، برداشت افراد و جامعه از نام دانشگاه و کیفیت آموزش است.

کلیدواژه ها

برند, برند موفق, آموزش عالی, دانشگاه فنی و حرفه ای

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.