نقش میانجی انعطاف پذیری روانشناختی در رابطه بین استفاده از رسانه های اجتماعی با اضطراب اجتماعی دانش آموزان دوره دوم متوسطه شهرستان نیکشهر

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: سومین کنفرانس ملی مطالعات کاربردی در فرآیندهای تعلیم و تربیت
  • کد COI اختصاصی: EBRCCONF03_0926
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 224
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عبدالستار هوتی

کارشناسی ارشد روانشناسی تربیتی، آموزگار ابتدایی، سیستان و بلوچستان، منطقه بنت

چکیده

پژوهش حاضر باهدف بررسی نقش میانجی انعطافپذیری روانشناختی در رابطه بین استفاده از رسانه های اجتماعی با اضطراب اجتماعی دانش آموزان دوره دوم متوسطه شهرستان نیک شهر انجام شد جامعه آماری پژوهش شامل کلیه دانش آموزان پسر و دختر دوره دوم متوسطه دبیرستانهای شهرستان نیک شهر به تعداد ۱۶۵۰ نفر سال تحصیلی ۱۴۰۱-۱۴۰۲ بود که از این تعداد ۳۰۰ نفر به شیوه نمونه گیری تصادفی خوشه ای چندمرحله ای انتخاب شدند جهت گردآوری دادهها از پرسشنامه های استاندارد رسانه های اجتماعی (جهانبانی ؛۱۳۹۷)، انعطاف پذیری شناختی دنای و ونادروال (۲۰۱۰) و اضطراب اجتماعی جرابک (۱۹۹۶) استفاده شد. تجزیه وتحلیل داده ها با استفاده از ضریب همبستگی ورگرسیون انجام شد. جهت سنجش و مدل سازی روابط میان متغیرها از معادلات ساختاری و نسخه دوم نرم افزار اسمارت پی ال اس استفاده شد. نتایج نشان داد انعطافپذیری روان شناختی در رابطه بین استفاده از رسانه های اجتماعی با اضطراب اجتماعی دانش آموزان دوره دوم متوسطه شهرستان نیک شهر دارای نقش میانجی است .نتیجه گیری: نتایج این پژوهش حاکی از تاثیر مثبت و معنادار ابعاد رسانه های اجتماعی بر اضطراب اجتماعی دانش آموزان است . هم چنین استفاده از رسانه های اجتماعی موجب کاهش استرس، دسترسی آسان و سریع به منابع اطلاعاتی ،آگاهی ، افزایش انعطاف پذیری در بین دانش آموزان می گردد و نیز یادگیری گروهی را برای آنها به ارمغان می آورد.

کلیدواژه ها

انعطافپذیری روانشناختی ، رسانه های اجتماعی ، اضطراب اجتماعی ، دانش آموز.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.