اقدام پژوهی : چگونه توانستم مشکل املایی دانش آموزم را برطرف کنم ؟

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: سومین کنفرانس ملی مطالعات کاربردی در فرآیندهای تعلیم و تربیت
  • کد COI اختصاصی: EBRCCONF03_0893
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 491
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

صادق غلامی

کارشناسی ، آموزش ابتدایی ، دانشگاه فرهنگیان هرمزگان اداره آموزش و پرورش شهرستان میناب، آموزشگاه قضایی کریان

چکیده

املا، به معنی جانشین ساختن صحیح صورت نوشتاری کلمات و حروف به جای صورت آوایی آنهاست . اصطلاح دیس گرافی نیز برای کودکانی اطلاق میشود که علیرغم هوش طبیعی ، بسیار بد مینویسند. برخی معتقدند که بدنویسی این کودکان معمولا به دلیل عدم هماهنگی حرکتی آنان است اما به هر حال نوشتن باید به عنوان یک عمل پیچیده که شامل رشد ذهنی ، مهارتهای حرکتی و بینایی است ، در نظر گرفته شود. با توجه به اینکه معمولا بیان محاوره ای کلمات و نوشتن رسمی آنها در بسیاری از موارد با یکدیگر تطابق ندارد لذا املا نوشتن کار دشواری است . اینجانب در سال تحصیلی ۱۴۰۲_۱۴۰۱ با دانش آموزی در پایه چهارم ابتدایی مواجه بودم که دارای اختلال در املا نویسی بود . با دیدن این مشکلات تصمیم گرفتم تا راه حل هایی برای بهتر شدن او اتخاذ نمایم . بعد از جمع آوری اطاعات و تجزیه تحلیل آن ، با روش هایی هچون ، افزایش تمرکز در دانش آموز، دعوت از اولیای به مدرسه و صحبت با ایشان، مشاهده رفتارهای دانش آموز حین نوشتن املا و صحبت کردن با او ،استفاده از انواع روش های گفتن املا ، توجه به مفهوم کلمات و جملات هنگام نوشتن ، دادن برنامه درسی منظم و بازخورد های مناسب ، تقویت حافظه دیداری و شنوایی و روش های جدید املا گویی مشکلات او را در درس املا کاهش دادم.

کلیدواژه ها

اقدام پژوهی ، اختلالات یادگیری ، مشکلات املایی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.