نقش داده های هیدروگرافی در کنوانسیون حقوق دریاها

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: دهمین همایش بین المللی سواحل، بنادر و سازه های دریایی
  • کد COI اختصاصی: ICOPMAS10_125
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1891
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شهریار قره داغی

دانشجو کارشناس ارشد هیدروگرافی، دانشگاه آزاد اسلامی

محمدحسن نامی

دکترای ژئوپلتیک، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات

حمید عنایتی

کارشناس ارشد مهندسی نقشه برداری، دانشگاه صنعتی خواجه نصیر طوسی

محمد بداغی

دانشجو کارشناس ارشد، دانشگاه امام حسین

چکیده

هیدروگرافی شاخه ای از علوم کاربردی می باشد که با اندازه گیری و توصیف ویژگی دریا و مناطق ساحلی به منظور نیل به اهداف اولیه ناوبری و کلیه فعالیتهای دریایی در ارتباط مستقیم است [ 1]. از فعالیتهای این شاخه می توان به فعالیتهای ساحلی، تحقیق و محافظت از محیط آبی ودریایی اشاره کرد. علاوه بر اندازه گیری عمق دریا، این علم به اندازه گیری موارد متنوع زیادی نیز می پردازد که از جمله ی آنها می توان ازجزر و مد، جریانها ، جاذبه ، میدان مغناطیسی و ویژگی های شیمیایی ، فیزیکی و ساختاری آب و بستر دریا و تحدید حدود مرزهای دریایی (اجرای حقوق دریاها) نام برد.کنوانسیون حقوق دریاها 5 شاخهای از قوانین بین المللی جهت تلاش برای وضع قوانین در خصوص استفاده از منابع اقیانوسی برای بهبود بشریت می باشد. اولین مرز دریایی در ورای دریای سرزمینی بین ونزوئلا و بریتانیای کبیر از طرف ترینیداد و توباگو 6 در سال 1942 تحدید حدود گردید و این اتفاق باعث بوجود آمدن حق و حقوق در فلات قاره شد [ 2]. اولین کنفرانس حقوق دریاها در ژنو در سال 1958 برگزار شد. ثمره اینکنفرانس چهار کنوانسیون بود و این اولین باری بود که قوانین دریا تدوین شد. به عبارت دیگر قسمتهای مختلفی از این کنوانسیون ها در پیشرفت و بهبود شرایط اقیانوسی نقش مهمی ایفا کردند. این چهار کنوانسیون عبارتند از: کنوانسیون دریای سرزمینی و منطقه ی مجاور، کنوانسیون دریای آزاد، کنوانسیون صید و منابع زنده ی دریاهای آزاد، و کنوانسیون فلات قاره ای. هر کنوانسیون به صورت مجزا تهیه شد و اجرای آنها جهانی نبود. در این تحقیق سعی شده که روشهای تعیین مرز های داخلی و خارجی دریایی یک کشور ساحلی معرفی و نقش داده های هیدروگرافی و چارتهای دریایی در ارائه این مرزها نمایان شود

کلیدواژه ها

کنوانسیون حقوق دریاها، فلات قاره، هیدروگرافی، چارتهای دریایی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.