شناسایی و تحلیل نقاط قوت، ضعف، فرصت ها و تهدیدهای فراروی سازمان های مردم نهاد در مدیریت پایدار عرصه های جنگلی استان گلستان

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: فصلنامه پژوهش و توسعه جنگل، دوره: 7، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_JFRD-7-2_009
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 94
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

Gholamreza Etemadinasab

دانش آموخته کارشناسی ارشد جنگلداری، دانشکده علوم جنگل، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران

Mohammad Hadi moayeri

دانشیار، گروه جنگلداری، دانشکده علوم جنگل، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران

ahmad abedi-sarvestani

دانشیار، گروه ترویج و آموزش کشاورزی، دانشکده مدیریت کشاورزی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران

mohammadreza shahraki

کارشناس اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری و دانشجوی کارشناسی ارشد توسعه روستایی، دانشکده مدیریت کشاورزی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران

چکیده

باوجود تلاش­های انجام­شده در شکل­گیری و نقش­آفرینی سازمان­های مردم­نهاد در حفاظت و پایداری عرصه­های منابع طبیعی، سازمان­های مردم­نهاد هنوز نتوانسته­اند جایگاه مناسب را کسب کنند. این پژوهش با هدف شناخت نقاط قوت، ضعف، فرصت­ها­ و تهدیدهای فراروی سازمان­های مردم­نهاد ­محیط زیستی در مدیریت پایدار عرصه­های جنگلی انجام شد. جمعیت مورد بررسی شامل کارشناسان و اعضای ۱۲ سازمان مردم­نهاد منابع طبیعی و زیست­محیطی در استان گلستان بود که ۱۲۰ نفر از آن­ها به­عنوان نمونه انتخاب شدند. ابزار جمع­آوری اطلاعات پرسشنامه محقق­ساخته­ بود که سوالات آن بر مبانی نظرات کارشناسان و اعضای سازمان­های مردم­نهاد طی ۶۰ مصاحبه تنظیم شد. برای تجزیه و تحلیل اطلاعات از روش SWOT استفاده شد. نتایج نشان داد که وزن نقاط قوت بیشتر از وزن نقاط ضعف و وزن تهدیدها بیشتر از فرصت­های فراروی سازمان­های مردم­نهاد است. بر مبنای برآیند عوامل درونی و بیرونی، بهترین استراتژی برای سازمان­های مردم­نهاد، استراتژی تهاجمی است که در آن بر استفاده از نقاط قوت و فرصت­های موجود برای گسترش فعالیت­های سازمان­های مردم­نهاد تاکید می­شود.

کلیدواژه ها

مدیریت پایدار, جنگل, حفاظت, سمن

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.