ارزیابی و مقایسه روشهای ارائه شده برای ارزیابی قابلیت انفجارتوده سنگ

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: هشتمین کنفرانس دانشجویی مهندسی معدن
  • کد COI اختصاصی: SMEC08_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1352
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سجاد بهادری فرد

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی استخراج معدن

محمد عطائی

دانشیاران دانشگاه صنعتی شاهرود

فرهنگ سرشکی

چکیده

خواص ماده سنگ و ساختارناپیوستگی ها درتوده سنگ از مهمترین پارامترهای موثر برنتایج آتشباری هستند این تاثیر بصورت قابلیت انفجار ویژگی طبیعی توده سنگ به شمار می اید تاکنون تلاشهای زیادی برای ارزیابی قابلیت انفجار توده سنگ براساس طبقه بندیهای ژئومکانیکی توده سنگ و تعیین خرج ویژه بهینه انجام شده است دراین مقاله سعی شده تا ضمن معرفی انواع روشهای تعیین قابلیت انفجار سنگها این روش ها گروه بندی شوند تا امکان استفاده از آنها توسط طراحان معدن آسان تر گردد بررسی ها نشان میدهد که روش لو و لاتهام و روش عظیمی و اصانلو با توجه به عوامل موجود درروش ازجمله مقاومت فشاری تک محوره ماده سنگ مقاومت کششی تک محوره چگالی ماده سنگ فاصله داری متوسط بعدفراکتال اندازه بلوک درجا و ... بالاترین امتیاز را به خود اختصاص داده اند و ازطرفی روش ارایه شده توسط عظیمی و اصانلو به دلیل ماهیت فازی بودن آن برروش لاتهام ارجحیت دارد.

کلیدواژه ها

آتشباری، خصوصیات ژئومکانیکی، طبقه بندی، قابلیت انفجار توده سنگ

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.