ارزیابی جامع کیفیت حسابرسی در ایران:فرصت های تحقیقاتی

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: دهمین همایش ملی حسابداری ایران
  • کد COI اختصاصی: IAAC10_054
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 3180
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

یحیی حساس یگانه

استادیار گروه حسابداری دانشگاه علامه طباطبائی

مسعود غلام زاده لداری

دانشجوی دکتری حسابداری دانشگاه علامه طباطبائی

چکیده

حسابرسان کجا بوده اند این یک سؤال آشنا بعد از فاش شدن تقلب های مالی و بروز رسوایی ها و بحرا نهای مالی در همه جای دنیا است. در ایران نیز پس از برملا شدن تقلب بانکی اخیر، برخیرا مطرح کردند. ادعای شکست حسابرسی به طور عام و کیفیت « شکست حسابرسی » کارشناسان ادعای پایین حسابرسی به طور خاص، چیزی نیست که با یک تحلیل ساده بتوان مطرح کرد. در پیش گرفتنرویکرد صفر و یک در زمینه اثربخشی و کیفیت حسابرسی اشتباهی بزرگ است که برخی محققین، مقررا تگذاران و شاغلین در حرفه حسابرسی سا لها دچار آن هستند. در این مقاله به تبیین این اشتباه وپیشنهاد راهکار جهت رهایی از آن م یپردازیم و چارچوبی را برای انجام یک تحقیق جامع دانشگاهی معرفی م یکنیم.درک جامع محرک های کیفیت حسابرسی مستلزم انجام تحقیق در کلیه سطوحچارچوب ارائه شده در این مقاله است. در این مقاله، نمون ههایی از تحقیقات حسابرسی انجام شده برایهر کدام از ابعاد چارچوب ارائه م یشود و مشاهده خواهیم کرد که در بعضی از حوز هها حتی در سطح بین المللی تحقیقات اندکی انجام شده است. هدف این مقاله مرور ادبیات نم یباشد، بلکه م یخواهیم توضیح دهیم که چطور م یتوانیم در یک تحقیق جامع، به مطالعه ابعاد مختلف کیفیت حسابرسیبپردازیم و در نهایت ادعا کنیم که کیفیت حسابرسی در ایران در چه سطحی است؟

کلیدواژه ها

کیفیت حسابرسی، رویکرد صفر و یکی، کیفیت حسابرسی به عنوان یک طیف

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.