تفکیک سنگهای کرتاسه فوقانی واقع در جنوب بیرجند، بر اساس مطالعات چینه شناسی

  • سال انتشار: 1383
  • محل انتشار: هشتمین همایش انجمن زمین شناسی ایران
  • کد COI اختصاصی: SGSI08_044
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1416
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

انسیه بهدانی

گروه زمین شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه فردوسی مشهد

مهدی نجفی

گروه زمین شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه فردوسی مشهد

سیدرضا موسوی حرمی

گروه زمین شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه فردوسی مشهد

اسداله محبوبی

گروه زمین شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه فردوسی مشهد

چکیده

بررسی های چینه سنگی رسوبات فلیشی کرتاسه فوقانی و واحدهای سنگی همراه آن در برش های مناطق چهکند، فنود و قصبیه که بخشی از حوضه فلیشی شرق ایران، واقع در جنوب شهرستان بیرجند می باشند، نشا ن می دهد که تمامی تقسیمات معرفی شده توسط اوهانیان (1978) برای رسوبات فلیشی منطقه ، در نقشه 1:100000 بیرجند، که شامل تقسیمات [اطلاعات در متن مقاله] می باشد، در برش های مطالعه شده، حضور ندارند. به گونه ای که در برش چهکند 3 قسمت، ؟؟؟ و در برش فنود نیز 3 قسمت ؟؟؟ تشخیص داده شده است. لازم به ذکر است که در برش قصبیه تنها یک قسمت یعنی قسمت ؟؟؟ توسط اوهانیان (1978) در صورتی که در این تحقیق با انجام مطالعات صحرایی و آزمایشگاهی بر روی سنگهای این برش و مقایسه آن با تقسیمات اوهانیان (1978)، به جای قسمت ؟؟؟ قسمت ؟؟ پیشنهاد می گردد. از طرف دیگر به دلیل به هم ریختگی و تکتونیک حادث در منطقه، اکثر واحدهای سنگی اعم از رسوبی، آذرین و دگرگونی با مرزهای گسله قابل مشاهده اند. سنگهای رسوبی موجود عمدتا از اسه سنگ، شیل، سیلتستون و چرت های رادیولردار تشکیل شده اند. سنگهای آذرین شامل سنگهای اورتلامافیک مانند پریدوتیت ها و مافیک نظیر اسپیلت با ساخت بالشی یا اسپیلیت های ذگرگون شده می باشند. از جمله سنگهای دگرسان شده وابسته به پریدوتیت ها نیز می توان به سرپانتینت ها و اولترامافیکهای لیستونیتی شده اشاره نمود. سنگهای دگرگونی مورد مطالعه، عمدتا از دگرگونی ضعیف واحدهای رسوبی مجموعه فیلشی به وجود آمده اند و شامل اسلیت و فیلیت می باشند.

کلیدواژه ها

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.