نحوه شناسایی ظرفیت بلا استفاده در حسابداری مصرف منابع و بهایابی بر مبنای فعالیت زمان گرا

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: دهمین همایش ملی حسابداری ایران
  • کد COI اختصاصی: IAAC10_041
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 4449
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سلمان بیک بشرویه

دانشجوی دکتری حسابداری دانشگاه تهران

محمد عبدزاده کنفی

دانشجوی دکترای حسابداری دانشگاه تهران

چکیده

علی رغم تفکری نوین که در حسابداری مدیریت توسط بهایابی بر مبنای فعالیت معرفی شد، اینروش نتوانست به اهداف خود دست پیدا کند و در بسیاری از سازمان ها جایگزین خوبی برایسیستم های سنتی باشد. در واکنش به معایب این روش ، بهایابی بر مبنای فعالیت زمان گرا و حسابداریمصرف منابع معرفی شدند. یکی از مه مترین خصوصیاتی که بهایابی بر مبنای فعالیت زمان گرا وحسابداری مصرف منابع را از بهایابی بر مبنای فعالیت متمایز میسازد ، شناسایی ظرفیت بلا استفاده دراین دو روش نوین است. با توجه به عدم وجود آشنایی کافی در داخل کشور نسبت به این دو سیستمبهایابی جدید(به ویژه حسابداری مصرف منابع که آخرین پیشرفت حوزه بهایابی است)، این نوشتار برآن است تا با ارائه مباحث نظری و ارائه مثالی در این رابطه، سه روش فوق را با یکدیگر مقایسه و نحوهتبدیل سیستم های مبتنی بر بهایابی بر مبنای فعالیت را به سیستم های بهایابی بر مبنای فعالیت زمان گرا وحسابداری مصرف منابع بیان و در نهایت دلایلی را ذکر کند، که موجب میشود حسابداری مصرفمنابع با تاکید بر مفهوم منابع در سازمان و مدیریت ظرفیت، نسبت به دو روش دیگر برتری داشته باشد.

کلیدواژه ها

مدیریت بهای تمام شده، ظرفیت بلا استفاده، بهایابی بر مبنای فعالیت، بهایابی بر مبنای فعالیت زمان گرا، حسابداری مصرف منابع

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.