تاثیر تغییر ویژگیهای شخصیتی مدیران عالی سازمان بر جو سازمانی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: پژوهش های مدیریت منابع سازمانی، دوره: 11، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_ORMR-11-2_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 89
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محسن صرامی

phd student, department of Public Administration(Behavioral Management branch), Management & Economic faculty, Tarbiat Modares University, Tehran, Iran.

احمدعلی خائف الهی

Associate Professor, department of Public Administration, Management & Economic faculty , Tarbiat Modares University, Tehran, Iran.

پرویز آزاد فلاح

Associate Professor, department of psychology , Humanities faculty, Tarbiat Modares University, Tehran, Iran.

علی رجب زاده قطری

Professor, department of Industerial Management, Management & Economic faculty , Tarbiat Modares University, Tehran, Iran.

چکیده

با بالا رفتن سن مدیران عالی، تغییراتی در زمینه های فیزیولوژیک و در ویژگیهای روانی، شخصیت، و خلق و خو آنها رخ می دهد و در طول زمان این تغییرات در ماهیت رفتار آنها نیز تاثیر میگذارد. این تغییرات رفتاری در مدیران عالی می تواند نمودی بیرونی داشته و خود را در رفتارهای سازمانی نشان دهد. هدف اصلی این پژوهش بررسی میزان تاثیر رشد و تحول ویژگیهای شخصیتی مدیران عالی سازمان ناشی از بالا رفتن سن آنها و تاثیر آن بر جو سازمانی است. روش مورد استفاده در این پژوهش روش علی- مقایسه ای با استفاده از روش کمی و ابزار پرسشنامه بوده و در ۷۲ شرکت، مدیران عالی و کارمندان آنها در دو گروه مورد بررسی قرار گرفته اند. نتایج نشان دهنده این بود که با بالا رفتن سن مدیران عالی کاراکترهای خودشیفتگی، کمال گرایی، هیجان جویی و مقابله با استرس دچار تغییر شده اند. همچنین آزمون میانگین دوجامعه نشان دهنده تفاوت معنادار بر روی هفت مولفه جوسازمانی(روحیه گروهی، مزاحمت، صمیمیت، علاقه مندی، ملاحظه گری، فاصله گیری و نفوذ و پویایی در جو سازمانی) بوده و در ارتباط با مولفه تاکید بر تولید تفاوت معناداری در مقدار این مولفه در دو گروه مورد آزمون مشاهده نشد که نشاندهنده این است که در تمام سنین مدیران بر تولید که هدف اصلی تشکیل یک سازمان است تاکید دارند. همچنین نتایج رگرسیون چندمتغیره نشاندهنده تاثیر مولفه های شخصیت بر مولفه های جو سازمان است.

کلیدواژه ها

Organizational climate, Personality, Narcissism, Perfectionism, Excitement seeking, and Stress coping, جو سازمانی, شخصیت, خودشیفتگی, کمال گرایی, هیجان جویی, مقابله با استرس

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.