طراحی الگوی موفقیت نوآوری اجتماعی در کمیته امداد امام خمینی (ره) با رویکرد نظریه داده بنیاد

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: پژوهش های مدیریت منابع سازمانی، دوره: 9، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_ORMR-9-4_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 99
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

غلامرضا جندقی

Professor, Management and Accounting Faculty, University of Tehran (College of Farabi), Qom, Iran.

حسن زارعی متین

. Professor, Management and Accounting Faculty, University of Tehran (College of Farabi), Qom, Iran

رضا طهماسبی

Assistant Prof., Management and Accounting Faculty, University of Tehran (College of Farabi), Qom, Iran

علی افروزنیا

PHD student, Management and Accounting Faculty, University of Tehran (College of Farabi), Qom, Iran.

چکیده

نوآوری اجتماعی در سال های اخیر توجه بسیاری از پژوهشگران را به خود جلب کرده است، زیرا که پاسخ های جدیدی برای حل چالش های اجتماعی ارائه می دهد و از منافع آن همه جامعه بهره مند می شوند. هدف اصلی این پژوهش، طراحی الگوی موفقیت نوآوری اجتماعی در کمیته امداد امام خمینی (ره) به عنوان یک سازمان اجتماعی می باشد. پژوهش حاضر از نظر هدف، بنیادی-کاربردی و روش آن، نظریه داده بنیاد کلاسیک است. در این پژوهش ۱۶ مصاحبه نیمه ساختاریافته با افراد باتجربه و صاحبنظر درزمینه طرح ها و فرایندهای کمیته امداد امام خمینی (ره) انجام شده است. تجزیه و تحلیل داده ها با بیش از ۲۰۰ کد اولیه در نرم افزار اطلس­تی هشت انجام شد که در نهایت، عوامل ماموریت و راهبردها، فرهنگ سازمانی، سبک رهبری خدمتگزار، چابکی و چالاکی، تعاملات وسیع و مطلوب برون سازمانی و تسهیل شرایط مالی به عنوان سطح تسهیل کننده، عوامل انگیزه و تلاش نوآوران، محتوا و اجرای اثربخش و پذیرش نوآوری توسط مردم به عنوان سطح تکمیل کننده و عوامل برندسازی نوآوری اجتماعی، همکاری با موسسه های جهانی، ایجاد شبکه ای از نقش های حوزه نوآوری و توسعه ساختار مردمی به عنوان عوامل رشددهنده موفقیت نوآوری اجتماعی شناسایی گردید.

کلیدواژه ها

Social Innovation, Imam Khomeini Relief Foundation, Social Organization., نوآوری اجتماعی, کمیته امداد امام خمینی (ره), سازمان اجتماعی.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.