بهینه سازی عملکرد روزنامه های چاپی در شبکه اجتماعی اینستاگرام با استفاده از تحلیل پوششی داده ها

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: پژوهش های مدیریت منابع سازمانی، دوره: 10، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_ORMR-10-2_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 79
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

هانیه حقیقی نیا

Ph.D. Student, Faculty of Management and Economics, Science and Research Branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran.

محسن رستمی مال خلیفه

Associate prof, Faculty of Basic Sciences, Science and Research Branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran.

محمد سلطانی فر

Associate prof, Science and Research Branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran.

اکبر نصراللهی کاسمانی

Assistant prof, Central Tehran Branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran.

چکیده

در سال های اخیر، فناوری به طور مداوم در حال تغییر بوده است و همه سازمان ها به­منظور حفظ رقابت و زنده ماندن در محیط های کسب وکار مجبور به تغییر سریع با فناوری های جدید هستند. شبکه های اجتماعی برخط بسترهای جدیدی برای وب گاههای مبتنی بر کاربر هستند و به طور فزاینده ای موردتوجه کسب وکارها قرار گرفته اند. به کارگیری این فناوری تعاملی جدید مزایای مختلفی برای کسب وکارها به ارمغان می آورد. به­دنبال این تغییرات، سازمان ها به مهارت های جدید مدیریتی و اجتماعی و نیز به فرایندهای جدید تصمیم گیری نیاز دارند که به وسیله ساختارهای موجود قابل پذیرش نخواهد بود. باتوجه به اینکه یکی از مهم ترین دغدغه های مدیران، ارزیابی عملکرد سازمان به­منظور استفاده بهینه از منابع (ورودی) برای تولید ستاده های (خروجی) است؛ روش انجام این مطالعه، برنامه ریزی ریاضی مبتنی بر ارزیابی عملکرد با استفاده از تحلیل پوششی داده ها (DEA) است. یکی از روش های مفید در ادبیات موضوعی (DEA) برای ارزیابی عملکرد واحدهای تصمیم گیرنده، روش مبتنی بر متغیرهای کمکی (SBM) است. در این مقاله، روش (SBM-DEA) برای ارزیابی عملکرد روزنامه های چاپی (به عنوان واحدهای تصمیم گیرنده) در شبکه اجتماعی اینستاگرام به کار برده شده است که به کمک این روش، عوامل ناکارایی آنها مشخص می شود. یافته ها نشان می دهد در جامعه تحت ارزیابی، دو واحد کارا و سایر واحدها ناکارا بوده اند. در نهایت، به منظور بهبود عملکرد هریک از واحدهای تصمیم گیرنده، با استفاده از مدل (SBM) الگویی کاربردی به­منظور کاهش در ورودی ها و افزایش در خروجی های واحدهای ناکارا، ارائه شده است.

کلیدواژه ها

Printed Newspapers, Social Network, Inefficient Units, Data Envelopment Analysis (DEA), Slacks-Based Measure (SBM) Model., روزنامه های چاپی, شبکه اجتماعی, واحدهای ناکارا, تحلیل پوششی داده ها, مدل مبتنی بر متغیرهای کمکی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.