مقایسه درصد فنل کل تانن هیدرولیزی و تانن متراکم با دو روش وزنی و جذب نوری دراندامهای برگ کاسبرگ و ساقه گیاه سنبله ای ارغوانی Stachys inflata Benth.

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: اولین همایش ملی علوم زیستی
  • کد COI اختصاصی: IAUFALABIO01_282
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1269
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عذرا عطایی عظیمی

دانشیاردانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه

بهنوش رشیدیان دزفولی

دانشجوی زیست شناسی سلولی تکوینی

بابک دلنوازهاشملویان

چکیده

گیاه سنبله ارغوانی Stachys inflata گیاهی ازتیره نعنا است که مانند سایرگیاهان این تیره دارای خواص دارویی دارویی بسیاری می باشد این گیاه یکی از گیاهان بومی ایران میباشد و یکی از مناطق رویش آن مناطق اطراف ساوه دراستان مرکزی است اگرچه سنبله ای ارغوانی یک گیاه دارویی است ولی پژوهشهای زیادی روی آن انجام نگرفته است دراین پژوهش فنل کل تاننهای هیدرولیزی و متراکم این گیاه با متانول و استن استخراج و با دو روش وزنی و روش جذب نوری با دستگاه اسپکتروفتومتر اندازه گیری و مقایسه شد نتایج نشان دادکه روش جذبی 20تا90 درصد دقیقتر است دراندامهای برگ کاسبرگ و ساقه سنبله ارغوانی مقدارزیادی ترکیبات فنلی وجود دارد هرسه اندام دارای تانن هیدرولیزی و متراکم از پلی فنل ها بودندولی فنل متراکم درکاسبرگ ها بیشتر از دو اندام دیگر بود برگ بیشترین محتوای فنلی را داشت حضور و درصد تانن درسنبله ارغوانی برای اولین بار گزارش می شود.

کلیدواژه ها

سنبله ارغوانی Stachys inflate ( تانن هیدرولیزتانن متراکم جذب نوری روش وزنی،

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.