بررسی جنس جعبه و تعداد ردیف میوه بر خواص مکانیکی میوه شلیل در پاسخ به ارتعاشات شبیه سازی شده حمل و نقل

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: مجله علوم و صنایع غذایی ایران، دوره: 18، شماره: 115
  • کد COI اختصاصی: JR_FSCT-18-115_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 72
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

mehnoosh Talebpoor

M.Sc. student of Mechanical Engineering of Biosystems Department, Shahrekord University, Iran

Ali Maleki

Associate professor of Mechanical Engineering of Biosystems Department, Shahrekord University, Iran

majid lashgari

Assistant professor of Mechanical Engineering of Biosystems Department, Arak University, Iran

چکیده

ارتعاشات وارد بر میوه های در حال حمل می تواند هر یک از آسیب های ضربه، سایش و فشرده سازی و یا ترکیبی از آنها را به میوه وارد سازد. بافت میوه شلیل در مرحله رسیدگی نرم است بنابراین سبب افزایش حساسیت به آسیب مکانیکی در هنگام حمل و نقل و نگهداری می شود. در این پژوهش اثر ارتعاشات شبیه سازی شده حمل و نقل بر کیفیت میوه شلیل با پنج سطح ، سه سطح دامنه، دو نوع جعبه ، سه نوع جاذب بر روی ردیف های اول ، دوم و سوم میوه مورد مطالعه قرار گرفته است. ریشه میانگین مربعات شتاب ارتعاش به عنوان معیاری از بزرگی ارتعاش در نظر گرفته شد و درصد انتقال پذیری ارتعاش در تیمارهای مختلف محاسبه شد. همچنین بیشینه تنش و مدول الاستیسیته در نقطه تسلیم نیز محاسبه گردید. نتایج نشان داد که جاذب ها در محدوده بسامدی  ۷/۵ تا ۵/۷  و ۹/۸ هرتز به ترتیب، هرتز بیشترین و کمترین جذب ارتعاش را داشتند. میو ه های ردیف اول، دوم و سوم به ترتیب در شتاب های ۸/۰ ، ۴/۸ و ۶ متر بر مجذور ثانیه کمترین مقدار انتقال پذیری بیشترین میزان جذب ارتعاش داشتند. کمترین میزان جذب ارتعاش نیز در ردیف اول ، دوم و سوم به ترتیب در شتاب های ۳/۲ ، ۱/۵ و  ۴/۳ متر بر مجذور ثانیه بدست آمد. لذا پیشنهاد می شود برای حمل میوه از جعبه های کارتنی که درون آن ها جاذب های کاغذی قرار داده شده است، استفاده گردد و در هر جعبه، یک ردیف میوه بیشتر چیده نشود.

کلیدواژه ها

Road transport, Vibration frequency, Modulus of elasticity, transmissibility, vibration absorber, Absorber, حمل ونقل جاده ای, بسامد ارتعاش, مدول الاستیسیته, انتقال پذیری, جاذب ارتعاش, جاذب

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.