سیستم پشتیبانی در تصمیم گیری بهره برداری از سدهای چند منظوره برق آبی

  • سال انتشار: 1382
  • محل انتشار: چهارمین همایش ملی انرژی
  • کد COI اختصاصی: NEC04_191
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1193
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بنفشه زهرایی

چکیده

تعداد پارامترهای مؤثر دربهره برداری از مخازن و عدم قطعیت های حاکم بر آنها، لزوم توجه به نگرش سیستمی را در بهره برداری از مخازن دو چندان نموده است . در این میان، بهره برداری از مخازنی که دارای تأسیسات برق آبی هستند به دلیل اهمیت اقتصادی افزایش راندمان بهره برداری از این تأسیسات در کنار محدودیت های تولید در واحدهای حرارتی و شبکه انتقال برق، از حساسیت بیشتری برخوردار است . با توجه به ارزش قابل توجه انرژی تولیدی توسط این تأسیسات و نقش کلیدی آنها در حفظ پایداری شبکه سراسری برق، بهره برداری از این تأسیسات مستلزم تصمیم گیری هایی در مقیاس های متفاوت زمانی از ساعت تا چندمین ماه هستند . به منظور کاربردی ترکردن م دل های پیشرفته بهره برداری از منابع آب بطور عام و بهره برداری از مخازن به طور خاص، سیستم های پشتیبانی در تصمیم گیری در سالهای اخیر گسترش قابل ملاحظه ای یافته اند . سیستم های پشتیبانی محصول نهایی نگرش سیستمی به فرآیندهای تصمیم گیری در کنار تلفیق ابزارهای سخت افزاری و نرم افزاری هستند . در این رساله، یک سیستم پشتیبانی و تصمیم گیری برای بهره برداری از مخازن با نیروگاه های برق آبی ت هیه شد ه است . برای این منظور تحقیقات ان جام شده در دو محور اصلی مدل های بهره برداری از سدها و تأسیسات برق آبی و سیستم های پشتیبانی در تصمیم گیری برای بهره برداری از منابع آب متمرکز شده است . دستاورد نهایی این رساله، ایجاد پیوند بین این دو زمینه تحقیقاتی برای کاربر دی تر کردن استفاده از مدل های پیشرفته بهره برداری از تأسیسات برق آبی بوده است . مطالعه موردی این تحقیق بر سیستم رودخانه - مخزن کارون و دز با در نظر گرفتن سدهای شهید عباسپور و دز که بزرگترین پتانسیل برق آبی کشور می باشد، صورت گرفته است . برای دستیابی به اهداف این رساله، ساختار تصمیم گیری در مورد بهره برداری ازسدهای مخزنی مذکور و ارتباطات بین سازمانی بین مدیریت های آب و برق در کشور مورد بررسی قرار گرفته است و ساختار سیستم پشتیبانی در تصمیم گیری به نحوی طراحی شده که انعطاف پذیری لازم را در ساختار تصمیم گیری جاری فراهم نماید

کلیدواژه ها

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.