تعیین خواص مکانیکی چغندرقند (.Beta vulgaris L) در بارگذاری شبه استاتیک

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: مجله علوم و صنایع غذایی ایران، دوره: 18، شماره: 120
  • کد COI اختصاصی: JR_FSCT-18-120_020
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 70
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

Bijan Khorshidpour

Ph.D student, Department of Food Science and Technology, Science and Research Branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran.

masoud honarvar

Associated Professor, Department of Food Science and Technology, Science and Research Branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran.

Hossein Ahmadi Chenarbon

Assistant Professor, Department of Agronomy, College of Agriculture, Varamin - Pishva Branch, Islamic Azad University, Varamin, Iran.

چکیده

تعیین خواص مکانیکی انواع محصولات کشاورزی به منظور تحلیل رفتار آنها به هنگام انتقال، فرآوری و طراحی دقیق ماشین ها جهت به حداقل رساندن ضایعات، ضروری است. لذا در این پژوهش تاثیر جرم در سطوح ۵۰۰ m>  و ۵۰۰ m≤ گرم همچنین سرعت بارگذاری در سطوح ۵.۴، ۷.۵  و ۱۰.۵ میلی متر بر دقیقه بر بعضی از ویژگی های مکانیکی غده های چغندرقند نظیر نیروی شکست، تغییر شکل در نقطه شکست و انرژی شکست مورد بررسی قرار گرفت. در ادامه برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمایش فاکتوریل در قالب طرح پایه کاملا تصادفی استفاده شد و مقایسه میانگین­ها توسط آزمون چند دامنه­ای دانکن سطح احتمال یک درصد انجام پذیرفت. طبق نتایج، تاثیر سرعت بارگذاری بر تمام ویژگی های مکانیکی معنی دار بود اما غیر از نیروی شکست، سطوح مختلف جرم از تاثیری معنی دار بر انرژی شکست و تغییر شکل در نقطه شکست برخوردار نبودند. در همین راستا بیشترین مقدار نیروی شکست (N۷۲.۳) در نمونه های با جرم g۵۰۰ m>  و در سرعت بارگذاری mm/min ۴.۵ اما کمترین  مقدار آن (N۴۲.۴) در نمونه های با جرم g۵۰۰ m≤ و در سرعت بارگذاری mm/min۱۰.۵ اندازه گیری شد. در همین  راستا بیشترین  مقدار تغییر شکل در نقطه شکست (mm۲۵.۲۸) در نمونه های با جرم g۵۰۰ m>  و در سرعت بارگذاری  mm/min۴.۵ و کمترین  مقدار آن (mm۱۶.۴) در نمونه های با جرم g۵۰۰ m≤ و در سرعت بارگذاری mm/min ۱۰.۵ به دست آمد. همچنین بیشترین (mJ۸۲.۱) و کمترین (mJ۲۶.۴۸) مقدار انرژی شکست در نمونه های با جرم g۵۰۰ m>  و به ترتیب در سرعت های بارگذاریmm/min ۴.۵ و ۱۰.۵ تعیین گردید.

کلیدواژه ها

Sugar beet, Rupture force, Rupture energy, Mechanical properties, چغندرقند, نیروی شکست, انرژی شکست, خواص مکانیکی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.