بررسی مزیت رقابتی ایران در صنایع تبدیلی گوجه فرنگی در طی سالهای ۲۰۲۰ - ۱۹۹۷

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: هشتمین کنگره ملی سالانه یافته های نوین در علوم کشاورزی و منابع طبیعی، محیط زیست و گردشگری
  • کد COI اختصاصی: NEWCONF08_068
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 77
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا غفاری مقدم

استادیار گروه اقتصاد کشاورزی، پژوهشکده کشاورزی، پژوهشگاه زابل

یعثوب شیری

استادیار گروه زراعت و اصلاح نباتات، پژوهشکده کشاورزی، پژوهشگاه زابل

چکیده

در این مطالعه به بررسی وجود یا عدم وجود مزیت نسبی صادراتی فراورده های گوجع فرنگی شامل رب، آب گوجه فرنگی وگوجه فرنگی پوست کنده ایران و روند تغییرات آن طی دوره، ۲۰۲۰-۱۹۹۷ با استفاده از شاخص مزیت نسبی آشکار شده،مزیت نسبی اشکار متقارن این محصولات طی دوره مورد بررسی میپردازد. و از شرط هیلمن برای بهینه بودن شاخص مزیتنسبی آشکار شده استفاده شده است. نتایج نشان داد مزیت نسبی صادرات گوجه فرنگی ایران با نوسانات زیادی روبه رو بوده استو پس از سپری کردن یک دوره نزولی، وارد یک دوره صعودی شده است. این نوسانات تقریبا در مورد تمامی فراورده های گوجهفرنگی به چشم می خورد. در بین فراورده های گوجه فرنگی، ایران در صادرات رب گوجه فرنگی دارای مزیت نسبی بهتری نسبتبه دیگر فراورده های گوجه فرنگی می باشد.

کلیدواژه ها

گوجه فرنگی، صادرات، مزیت نسبی، ایران

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.