ارزش تشخیصی مارکرهای آنزیمی لاکتات دهیدروژناز و آلکالین فسفاتاز شیر برای ورم پستان تحت بالینی در گاوهای شیری

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: فصلنامه پاتوبیولوژی مقایسه ای، دوره: 18، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_JCPS-18-4_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 106
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سعید اکبری علی آباد

Department of Veterinary, Shoushtar Branch, Islamic Azad University, Shoushtar, Iran.

سیده ام البنین قاسمیان

Department of Veterinary, Behbahan Branch, Islamic Azad University, Behbahan, Iran.

سیده زینب پیغمبر زاده

Department of Veterinary, Shoushtar Branch, Islamic Azad University, Shoushtar, Iran.

چکیده

ورم پستان را می توان به روش های مختلفی از جمله تست های فیزیکی، آزمون های بالینی و آزمایشگاهی تشخیص داد. هدف از این مطالعه ارزیابی دقت تشخیص ورم پستان تحت بالینی با استفاده از تست های تشخیصی آنزیمی لاکتات دهیدروژناز و آلکالین فسفاتاز شیر می باشد. در مطالعه حاضر ۹۰ راس گاو هلشتاین به صورت تصادفی از بین گاوهای پر تولید و کم تولید انتخاب شدند. بر اساس نتیجه تست کالیفرنیایی ورم پستان (CMT)از کارتیه یا کارتیه های مورد نظر ۲ نمونه شیر طبق اصول نمونه گیری انجمن ملی ورم پستان امریکا  (NMC)اخذ شد. یک نمونه برای کشت میکروبی در نظر گرفته شد و نمونه ی دیگر برای آزمایش لاکتات دهیدروژناز و آلکالین فسفاتاز شیر با استفاده ازکیت های تشخیصی و آزمایش شمارش سلولهای سوماتیک (SCC) استفاده شد. زمانی که کشت میکروبی به عنوان گلد استاندارد تشخیص ورم پستان تحت بالینی در نظر گرفته شد. حساسیت تست SCC ، ALP و LDH به ترتیب ۸۷،۳/۵۹ و ۴/۷۰ درصد بود. همچنین ویژگی این تست ها به ترتیب ۸/۷۷،۶/۸۰  و ۸/۷۷ درصد بود. نتایج مطالعه نشان داد که همبستگی بالایی بین SCC و LDH  و ALP  وجود دارد. از لحاظ آماری ارتباط معنی داری بین پاسخ LDH و نتیجه تست SCC مشاهده شد که با افزایش درجه SCC درجه پاسخ آنزیم LDH هم افزایش پیدا کرد. نتایج مطالعه نشان داد که از لحاظ کارایی تشخیص ورم پستان تحت بالینی در گاو به ترتیب SCC ، LDH وALP  بهترین تست ها هستند .

کلیدواژه ها

Alkaline phosphatase, Dairy cattle, Lactate Dehydrogenase, Somatic cell count, Subclinical mastitis

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.