بازجویی توسط زنان در نظام دادرسی کیفری ایران

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی تحقیقات بنیادین در حقوق و علوم قضایی
  • کد COI اختصاصی: LAWCONG04_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 441
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شهین گنجی مقدم شولمی

دانشجوی دکترای حقوق جزا دانشگاه تهران

چکیده

هدف این نوشتار مطالعه چگونگی انجام کار ویژه بازجویی توسط زنان در نظان دادرسی کیفری ایان است با گسترش سترهای عملکردی زنان در نظام عدالت کیفری، بازجویی نیز بدان افزوده شده است. بازه زمانی کشف جرم تا پایان مرحله اجرای احکام کیفری فرآیند کیفری خوانده می شود و مدیریت مناسب آن یکی از بنیادی ترین رسالت های نظام های دادرسی کیفری است. بازجویی به مفهوم پرسش از متهم پیرامون جنبه های گوناگون اتهام وارده است. ضابطین دادگستری و نیز بازپرسان کنشگران بازجویی در فرآیند کیفری هستند. ماده ۴۲ قانون آیین دادرسی کیفری بازجویی توسط زنان را مورد اشاره قرار داده است. آماج های این نهاد کیفری، متهمان زن و نیز نابالغ است. مهم ترین شرایط لازم برای این نهاد رعایت موازین شرعی از یک سو و ارایه آموزش های لازم به بازجویان زن از سوی دیگر است. پیروزمندی در زمینه این راهبرد، مزایای گوناگونی را برای نقش آفرینی زنان در نظام عدالت کیفری ایران دارد.

کلیدواژه ها

بازجویی، زنان، نظام عدالت کیفری، فرایند، ضابطین دادگستری، ایین دادرسی کیفری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.