کاربرد داده های ماهواره ای ASTER در شناسایی و تفکیک مناطق دگرسانی اندیس های خاک صنعتی در استان مرکزی

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: شانزدهمین همایش انجمن زمین شناسی ایران
  • کد COI اختصاصی: SGSI16_518
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2193
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سجاد عیسوند

دانشجوی کارشناسی دانشکده مهندسی معدن،دانشگاه صنعتی اصفهان

سعید حاج صادقی

دانشجوی کارشناسی دانشکده مهندسی معدن،دانشگاه صنعتی اصفهان

سید حسن طباطبائی

عضو هیات علمی دانشکده مهندسی معدن، دانشگاه صنعتی اصفهان

چکیده

منطقه مورد مطالعه در 160 کیلومتری شمال اراک قرار دارد. این محدوده از نظر تقسیمات زمین ساخت ایران در کمربند ولکانوپلوتونیک ارومیه - دختر واقع شده است. قسمت عمده منطقه از ولکانیکهای ائوسن شامل سنگهای آتشفشانی با ترکیب آندزیت تا ریولیت، و سنگهای نقوذی با ترکیب میکروگرانیت، گرانودیوریت،کوارتزمونزودیوریت،مونزودیوریت به همراه کانی زایی کائولن مشاهده می شود. تصاویر ماهواره ای استر، به علت تفکیک مکانی و طیفی بالا توانایی زیادی در ثبت و تفکیک انواع آلتراسیون ها دارند. سنجنده استر اطلاعات منابع زمینی را در سه محدوده طیفی مرئی-فروسرخ نزدیک (VNIR) ، فروسرخ موج کوتاه (SWIR) و فروسرخ گرمایی (TIR) اخذ می کند. با مطالعه باند های SWIR ،VNIR و TIR این سنجنده میتوان مناطق دگرسانی را با دقت بیشتری شناسایی کرد. در این پژوهش روشهای مختلف بارز سازی آلتراسیونها، از قبیل ترکیب کاذب رنگی (RGB)، نسبت باندی (Band Ratio) و روش کمترین مربعات رگرسیون شده ( LS-Fit) بر روی تصاویر سنجنده استر اعمال شده است. در نهایت با استفاده از این تکنیکهای پردازش، هاله های دگرسانی مشخص گردید. این نواحی مشخص شده در مراحل بعدی اکتشاف می توانند دارای اولویت باشند.

کلیدواژه ها

دورسنجی، دگرسانی، استر، خاک صنعتی، مرکزی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.