بررسی پتانسیل خاک محل دفن زباله شهر ارومیه به عنوان لاینر جاذب کادمیوم در ساخت لندفیل مهندسی-بهداشتی

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: شانزدهمین همایش انجمن زمین شناسی ایران
  • کد COI اختصاصی: SGSI16_455
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1017
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فریبا عیسوند

دانشجوی کارشناسی ارشد زمین شناسی زیست محیطی دانشگاه ارومیه

حسین پیرخراطی

عضو هیئت علمی گروه زمین شناسی دانشگاه ارومیه

کاظم بدو

عضو هیئت علمی گروه عمران دانشگاه ارومیه

بهنام دولتی

عضو هیئت علمی گروه خاکشناسی دانشگاه ارومیه

چکیده

در این مطالعه خصوصیات فیزیکی و شیمیایی خاکهای منطقه دفن زباله ارومیه جهت ارزیابی پتانسیل جذبی کادمیوم بررسی شد. خاکهای مورد مطالعه از سه منطقه فاقد آلودگی برداشت شد و آنالیزهای فیزیکو شیمیایی و مکانیکی خاکها انجام شد. برای مطالعات جذب، طبق تکنیکهای Batch، غلظتهای مختلفی از فلز کادمیوم (2/5 تا 40 میلیگرم در لیتر) به نمونههای خاک اضافه شد و برای واجذب کادمیوم، از محلول 0/01 مولار کلریدکلسیم استفاده شد. نتایج نشان داد خاکها به لحاظ خصوصیات فیزیکوشیمیایی متفاوت بوده و برای بررسی آزمایشات جذبی مناسب میباشند. ضریب تبیین (R2) بدست آمده از آنالیزهای جذبی نشان داد، دادههای جذبی بر روی مدل فروندلیچ نسبت به مدل لانگمویر بهتر فیت شده و جذب سطحی کادمیوم را بهتر توجیه میکند. همچنین پارامترهای جذبی مدلها برای خاکها مورد مطالعه تعیین شد. براساس پارامترهای جذبی فروندلیچ و لانگمویر، خاک 1 نسبت به سایر خاکها به دلیل داشتن پتانسیل جذبی بالا در لاینر رسی جذب فلز کادمیوم ارجحیت دارد.

کلیدواژه ها

کانیهای رسی، جذب سطحی، محل دفن زباله، همدماهای جذبی کادمیوم

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.