بررسی اثر تعداد عبور چرخ به تغییر شکل خاک و عمق رد تایر در محیط انباره خاک

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: پانزدهمین کنگره ملی و اولین کنگره بین المللی مهندسی مکانیک بیوسیستم و مکانیزاسیون کشاورزی
  • کد COI اختصاصی: NCAMEM15_217
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 95
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اکبر نظری چمکی

گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران

عارف مردانی کرانی

گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران

بهزاد گلعنبری

گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران

چکیده

فشردگی خاک ناشی از عبور مکرر ماشین های کشاورزی در مزرعه برای محققان موضوعی مهم است. این فشردگی میتواند در زمان عملیات های کشاورزی مختلف از جمله آبیاری، تهیه زمین، کاشت، تیمار و برداشت. به وجود آید و همچنین به علت عبور متعدد تراکتورها و سرایر ماشین های کشراورزی سبب شود. پیامدهای فشردگی خاک تاثیراتی گسترده بر ویژگی های فیزیکی، شیمیایی و زیستی خاک دارد و در نتیجه ممکن است رشد ریشه های گیاهان، دسترسری به عناصر غذایی، نفوذ آب و اکسیژن را تحت تاثیر قرار دهد. این امر می تواند منجر به کاهش بهره وری و عملکرد کلی محصولات گردد و در نتیجه زیان های اقتصادی محتملی برای کشاورزان به همراه داشته باشد. یک جنبه بحرانی در فشردگی خاک، عمق نفوذ تایر در خاک است که وابسته به چندین عامل از جمله وزن روی چرخ و شرایط خاک است. زمانی که از طرف چرخ فشاری روی سطح خاک ایجاد می کنند، ذرات خاک فشرده می شوند که منجر به کاهش فضای میان ذرات خاک و افزایش چگالی خاک می شود. میزان فشردگی وابسته به نوع تایر، فشار تایر و بار روی چرخ است. درک نحوه تعامل تایرها با سطح خاک درحین حرکت وسیله نقلیه برای کاربردهای مختلف از جمله کشاورزی، حمل و نقل و طراحی وسایل نقلیه خارج از جاده ضروری است. نتایج چنین تحقیقاتی به بهینه سازی طراحی تایر، توسعه شریوه های مدیریت بهتر خاک و به حداقل رساندن اثرات زیست محیطی کمک می کند و در نهایت منجر به سیستم های کارآمدتر و پایدارتر می شود

کلیدواژه ها

ترامکانیک، انباره خاک، تراکم خاک، تغییر شکل خاک، فرورفتگی تایر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.