بررسی برخی ویژگی های فیزیکی و مکانیکی غده ی چغندرقند در زمان برداشت و پس از برداشت در چهار رقم متداول

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: پانزدهمین کنگره ملی و اولین کنگره بین المللی مهندسی مکانیک بیوسیستم و مکانیزاسیون کشاورزی
  • کد COI اختصاصی: NCAMEM15_073
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 85
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

کمال ایمانیان

محقق بخش تحقیقات فنی و مهندسی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان آذربایجان غربی ارومیه ایران

سلیمان رضایی

کارشناسی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان آذربایجان غربی ارومیه ایران

چکیده

هدف این مقاله ارائه یک درک جامع از خواص فیزیکی و مکانیکی غده ی چغدرقند است که برای بهینه سازی روش های کاشت، برداشت و فرآوری چغندرقند بسیار مهم هستند. این مطالعه شامل بررسی پارامترهای اساسی مانند اندازه، شکل، حجم، چگالی، محتوای رطوبت و مقاومت مکانیکی است. این یافته ها دیدگاه ارزشمندی را در مورد ویژگی های اساسی چغندرقند که برای بهینه سازی تکنیک های برداشت، ذخیره سازی و فراوری در صنعت قند ضروری هستند، ارائه می کند. خواص مکانیکی مورد مطالعه، شامل نیروی گسیختگی، مدول الاستیسته، سفتی و انرژی گسیختگی بود که با آزمون نفوذ در شرایط استاتیک و با استفاده از دستگاه آنالیزر بافت با پروب فولادی ۲ میلی متری انجام گرفت و که از طرح کاملا تصادفی با آزمایش فاکتوریل استفاده شد فاکتورها عبارت اند از: رقم در ۴ سطح (بریجیتا، دوروتی، گراف و شیرین شکر) زمان در ۲ سطح زمان برداشت یا زمان ۱ و ۱۰ روز پس از برداشت یا زمان ۲ وناحیه در ۴ سطح طوقه یاناحیه ی A، قطر ماکسیمم یا ناحیه ی B، قطر متوسط یا ناحیه ی C و قطر مینیمم یا ناحیه ی D خواص فیزیکی اندازه گیری شده شامل ابعاد (طول، قطر ماکسیمم ، قطر متوسط و قطر مینیمم) جرم، حجم، چگالی، ضریب کرویت، محتوای رطوبت بود.

کلیدواژه ها

چغندرقند، خواص فیزیکی، نیروی گسیختگی، مدول الاستیسته، سفتی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.