مدل سازی امکانی- احتمالاتی پارکینگ خودروی های برقی با رویکرد بهبود انعطاف پذیری در برنامه ریزی مشارکت امنیت مقید واحدهای نیروگاهی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: فصلنامه مهندسی برق دانشگاه تبریز، دوره: 53، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_TJEE-53-3_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 105
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رامین شریک آبادی

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه مهندسی برق، دانشگاه شهید باهنر کرمان، کرمان، ایران

امیر عبداللهی

استاد، گروه مهندسی برق، دانشگاه شهید باهنر کرمان، کرمان، ایران

مسعود رشیدی نژاد

استاد، گروه مهندسی برق، دانشگاه شهید باهنر کرمان، کرمان، ایران

مهدی شفیعی

دانشیار، گروه مهندسی برق، دانشگاه فنی و حرفه ای، تهران، ایران

چکیده

از جمله مزایای خودروهای برقی، قابلیت ذخیره سازی انبوه آن ها می باشد که می تواند به تغییر سبد تولید ساعتی و کاهش هزینه های بهره برداری مسئله برنامه ریزی مشارکت امنیت مقید واحدهای نیروگاهی (SCUC) کمک کند. از طرفی عدم قطعیت موجود در سیستم قدرت، می تواند منجر به رخداد عدم تعادل در تولید و مصرف و در نتیجه آن بروز خاموشی های غیرقابل پیش بینی گردد. بنابراین مطالعات انعطاف پذیری سیستم قدرت از اهمیت ویژه ای برخوردار گردیده است. در این مقاله، تاثیر حضور خودروهای برقی (V۲G) به عنوان منبع پاسخگوی سریع، بر شاخص انعطاف پذیری و هزینه بهره برداری سیستم قدرت بررسی شده است. عدم قطعیت خودروهای برقی با استفاده از روش Z-number مدل گردیده است. در واقع این روش تعداد خودروهای موجود در پارکینگ را به عنوان یک متغیر امکانی و احتمالاتی توصیف می کند. بهبود انعطاف پذیری زمانی معقول است که هزینه بهره برداری در حداقل سطح ممکن قرار گیرد. به همین جهت برای رسیدن به سطح انعطاف پذیری مورد انتظار، مسئله برنامه ریزی مشارکت واحدهای نیروگاهی بطور همزمان با درنظر گرفتن قیود امنیت و انعطاف پذیری حل شده است. تحلیل های عددی حاکی از بهبود سطح انعطاف پذیری با حداقل هزینه بهره برداری می باشد. به منظور نشان دادن اثربخشی روش پیشنهادی از سیستم تست ۲۴ باس IEEE استفاده شده است.

کلیدواژه ها

برنامه ریزی مشارکت امنیت مقید واحدهای نیروگاهی, انعطاف پذیری, خودروی برقی, عدم قطعیت, مدل Z-number

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.