ارزیابی ایمنی ایجاد شده علیه کلی باسیلوز پرندگان با استفاده از E. coli O۷۸ فرموله شده با نانو ذرات کیتوزان

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: نخستین کنفرانس ملی یافته های نوین در میکروبیولوژی و تولید فرآورده های بیولوژیک
  • کد COI اختصاصی: MPBP01_063
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 135
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی شیرازی نژاد

گروه میکروبیولوژی، موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی ، سازمان آموزش و ترویج کشاورزی (AREEO)، شیراز، ایران

عبداله درخشنده

گروه پاتو بیولوژی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شیراز، ایران

بهمن عبدی

گروه بهداشت و بیماریهای طیور، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شیراز، ایران

یحیی تهمتن

گروه میکروبیولوژی، موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی ، سازمان آموزش و ترویج کشاورزی (AREEO)، شیراز، ایران

هاجر مولائی

گروه نانوبیولوژی، موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی ، سازمان آموزش و ترو یج کشاورزی (AREEO)، شیراز، ایران

چکیده

پاتوژن E. coli بیماری زای پرندگان ( ۱(APEC اصطلاح کلی برای بیماری های مختلف ناشی از E. coli در جوجه ها می باشد. اشریشیا کلی بیماری زا پرندگان هزینه های اقتصادی قابل توجهی را بر تولید کنندگان طیور در سراسر جهان تحمیل می کند. عفونت های تنفسی ناشی از این بیماری معمولا شامل التهاب کیسه های هوایی و ریه ها می شوند و ممکن است به اندامهای احشایی سرایت کنند و باعث پری هپاتیت ، پریکاردیت ، پریتونیت ، سالپنژیت شوند. این بیماری معمولا به وسیله سروتیپ های O۱، O۲ و O۷۸ ایجاد می شود و یک خطر بالقوه جهت بیماری های مشترک بین انسان و طیور است . انواع مختلفی از واکسن ها برای کنترل عفونت های سیستمیک ناشی از APEC در طیور آزمایش شده است . اما این واکسن ها کاربرد گستردهای در صنعت طیور پیدا نکردهاند، زیرا در پرورش جوجه های گوشتی ، تجویز تزریقی در مقایسه با تجویز از طریق تغذیه جذابیتی ندارد. در این مورد، نانو واکسن ها کارآمدتر از واکسن های معمولی هستند، زیرا هم پاسخ ایمنی هومورال و هم سلولی را تحریک می کنند. در میان نانو ادجوانت های مختلف کیتوزان یک ترکیب غیر سمی ، زیست تخریب پذیر، زیست سازگار با اندازه و شکل های مختلف است که در واکسن ها و داروسازی ها به وفور استفاده می شود. در این پژوهش میزان ایمنی مخاطی ایجاد شده توسط سروتیپ E. coli O۷۸ فرموله شده با نانوذرات کیتوزان در جوجه های SPF مورد بررسی قرار گرفت . نتایج مطالعه نشان داد که میزان تولید آنتی بادی IgA ضد فلاژل باکتری اشریشیاکلی O۷۸ پس از اسپری ، روندی افزایشی داشت . ادجوانت کیتوزان نسبت به گروه کنترل، بصورت معنی داری کارایی بیشتری در افزایش تیتر IgA در تمام هفته های پس از تلقیح داشت .(P< ۰.۰۵)

کلیدواژه ها

E. coli O۷۸، واکسن ، نانو کیتوزان، بیماری زایی پرندگان.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.