استفادی از ضایعات گلابگیری برای بهبود خصوصیات مکانیکی و قابلیت نگهداری آب در خاک

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: هفتمین کنگره ملی مهندسی ماشین های کشاورزی و مکانیزاسیون
  • کد COI اختصاصی: NCAMEM07_409
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1221
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شهین نور بخش

بخش مهندسی خاکشناسی

علیرضا دعاگویی

بخش مهندسی مکانیک ماشینهای کشاورزی

احمد غضنفری مقدم

دانشکده کشاورزی- دانشگاه شهید باهنر کرمان

چکیده

بقایای گلاب گیری که مواد جانبی کارخانه های گلاب گیری، روغن کشی و اسانس گیری از گل می باشند، اغلب استفاده خاص صنعتی نداشته و به عنوان کود سبز به خام افزوده می شوند. در این پژوهش اثر افزودن بقایای گلاب گیری کل محمدی در اندازه ذرات و مقادیر مختلف بر وری مقاومت مکانیکی خاک(شاخص مخروطی)، قابلیت نگهداری آب در خاک مورد بررسی قرار گرفت. آزمایش ها د ریک طرح فاکتوریل 3×3 با سه تکرار انجام شدند. دراین طرح درصد وزنی بقایای خشک در سه سطح 4% و 8% و 12% و اندازه ذرات بقایا در سه سطح با مش های 6 و 16 و 20 استفاده گردید. یک تیمار بدون افزودن بقایا به خام نیز به عنوان شاهد در نظر گرفته شد. نتایج نشان داد که با افزایش درصد وزنی بقایا، رطوبت بیشتری در خاک حفظ شده ولی اندازه ذرات در مش های آزمایش شده تاثیر معنی داری بر مقدار حفظ رطوبت نداشت. شاخص مخروطی خاک با افزایش درصد وزنی و افزایش اندازه ذرات کاهش یافت . در این پژوهش روند تغییرات رطوبت خاک به صورت تابعی خطی از زمان، درصد وزنی و اندازه ذرات بقایا مدل سازی گردید. مدل بدست آمده انطباق بسیار بالایی با داده های آزمایشگاهی داشت(0.98 < R2).

کلیدواژه ها

بقایای گلابگیری، شاخص مخروطی ، قابلیت نگهداری آب

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.