ارزیابی کارایی مدل GFS در پیش بینی بارش مانسون مرداد ۱۴۰۱ (مطالعه موردی : حوضه آبریز زهره-هندیجان)
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: سومین همایش ملی راهبرد های مدیریت منابع آب و چالش های زیست محیطی
- کد COI اختصاصی: WREC03_037
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 420
نویسندگان
دکتری مهندسی منابع آب، سازمان آب و برق خوزستان
دکتری مهندسی منابع آب، سازمان آب و برق خوزستان
دکتری مهندسی منابع آب، سازمان آب و برق خوزستان
دانشجوی دکتری مهندسی منابع آب، سازمان آب و برق خوزستان
دانش آموخته کارشناسی منابع آب، دانشگاه شهید چمران اهواز
چکیده
پیش بینی رخداد بارش نقش اساسی در مدیریت رودخانه در شرایط سیلابی دارد. از اقدامات اساسی پیش از کاربست مدلهای پیش بینی آب و هوا به عنوان ورودی در مدلهای شبیه سازی بارش-رواناب، ارزیابی پیش بینی پذیری و دقت آنها می باشد. در این پژوهش دادههای پیش بینی بارش مدل عملیاتی GFS با قدرت تفکیک مکانی ۲۵ کیلومتر برای واقعه بارش مانسون مرداد ۱۴۰۱ در حوضه آبریز زهره -هندیجان مورد ارزیابی قرار گرفته است . نتایج پژوهش نشان داد از ۵ روز قبل موقعیت مکانی هسته بارش بدرستی پیش بینی شده است ؛ با این وجود مکان هسته بارش در افق زمانی پیش بینی تغییر می کند. جهت ارزیابی مدل از شاخص های ارزیابی RMSE، MBE و MAE استفاده شده است . مقادیر شاخص -های ارزیابی از افق پیش بینی ۳ روز قبل ، نسبت به دیگر افق های زمانی بهبود می یابد. مقادیر شاخص MBE نشان می -دهد در کلیه افق های زمانی ، پیش بینی کم برآورد می باشد. همچنین ارزیابی هسته بارشی بیانگر خطای قابل توجه مدل در پیش بینی بارش بیشتر از ۱۰۰ میلی متر است .کلیدواژه ها
ارزیابی پیش بینی ، بارش مانسون، حوضه زهره-هندیجان، مدل .GFSمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.