کاربرد فرا صوت در پیش بینی کیفیت درونی تخم مرغ خوراکی
- سال انتشار: 1391
- محل انتشار: هفتمین کنگره ملی مهندسی ماشین های کشاورزی و مکانیزاسیون
- کد COI اختصاصی: NCAMEM07_096
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1481
نویسندگان
استادیار گروه فنی کشاورزی، پردیس ابوریحان، دانشگاه تهران
دانشیار دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر پردیس دانشکده های فنی دانشگاه
دانشیار گروه مکانیک ماشینهای کشاورزی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دان
چکیده
در این تحقیق از روش غیر تخریبی فراصوت برای تعیین میزان تازگی تخم مرغ بر اساس عدد هاو استفاده شده است. با کمک امواج فراصوتی عبوری از تخم مرغ مهمترین شاخصهای کیفی آن مانند عدد هاو، ارتفاع سفیده ، ارتفاع حفره هوا پیش بینی گردید. آین آزمون به مدت 5 هفته د رفواصل 6 روزه و شرایط نگهداری 5 درجه سانتیگراد ، 75% رطوبت رسانی) و (25 درجه سانتیگراد و 40% رطوبت رسانی) برای 300 عدد تخک کرغ صورت گرفت. سیگنالهای ثبت شده در شرایط مختلف نگهداری در دو حوزه زمان و فرکانس مورد بررسی قرار گرفته و سپس با کمک تبدیل فوریه سریع و اختلاف فاز سیگنال سرعت موج عبوری د رپوسته تخم مرغ بدون تخریب آن بخ دست آمد. آزمون آماری بینگر تفاوت معنی داری بین داده های حاصل از کیفیت سنجی تخریبی مانند عددها و حفره هوا در شرایط مختلف نگهداری رطوبتی و دمایی بود. با مقایسه چهار مقدار بیشینه سیگنالهای ثبت شده در حوزه زمان و فرکانس مشاهده گردید که دامنه (peak) سیگنال در شرایط نگهداری در دمای 25 درجه سانتیگراد با گذشت زمان سریعتر افزایش پیدا یم کند. با تغییرات مشاهده شده در دامنه سیگنالهای ثبت شده در دمای 25 درجه سانتیگراد پس از 3 هفته نگهداری تخم مرغ، سرعت فرا صوت در پوسته از 1570m/s د رروز اول به 1514m/s و د ردمای 4 درجه سانتیگراد این سرعت به 1540m/s می رسد.کلیدواژه ها
فراصوت، عددها، تخم مرغ، تبدیل فوریه سریع، کیفیت درونیمقالات مرتبط جدید
- نقش هوش مصنوعی در توسعه پایدار منابع آب
- نشانگرهای مولکولی مشترک در شناسایی مقاومت به بیماریهای مهم گندم
- مقایسه میدانی حشره کش آبامکتین و ترکیبات معدنی در کنترل پروانه برگخوار مرکبات
- مقایسه برخی ویژگیهای خاک در باغات سیب با سنین مختلف در استان آذربایجان غربی
- تحلیل فضایی و زمانی غلظت ذرات معلق PM۲.۵ در شهر اصفهان
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.