بررسی آزمایشگاهی تاثیر تثبیت سیمانی فصل مشترک مسلح کننده و ماسه در مقاومت برشی فصل مشترک

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: دو فصلنامه پژوهش های زیرساخت های عمرانی، دوره: 9، شماره: 16
  • کد COI اختصاصی: JR_CER-9-16_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 77
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

الیار حیدرلی

گروه مهندسی عمران، دانشکده فنی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران

احد اوریا

گروه مهندسی عمران، دانشکده فنی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران

چکیده

فصل مشترک خاک و مسلح کننده پارامتری بسیار تاثیرگذار در تحلیل و طراحی سیستم های خاک مسلح می باشد به طوری که با تقویت فصل مشترک خاک و مسلح کننده می توان طول مصرفی مسلح کننده ی مورداستفاده را تا حد فراوانی کاهش داد.در این تحقیق تغییر ضخامت مسلح کننده مورداستفاده، تاثیر مقادیر مختلف سیمان افزوده شده در فصل مشترک خاک و مسلح کننده و همچنین تاثیر تغییر ضخامت مسلح کننده به همراه لایه ی سیمانی به صورت آزمایشگاهی با استفاده از آزمایش برش مستقیم در تنش های عمودی۵۰، ۱۰۰ و ۱۵۰ کیلو پاسکال بررسی شده است. در این آزمایش ها مقادیر متفاوت سیمان بر اساس گرم بر سانتی متر مربع بر فصل مشترک خاک و مسلح کننده اضافه گردید. نمونه های مختلفی باضخامت های مختلفی از مسلح کننده که با چسباندن مسلح کننده ها با یکدیگر تشکیل شده بودند، بررسی شد. بر اساس نتایج آزمایشگاهی، با افزایش ضخامت مسلح کننده از۱.۱۳ میلی متر به ۵.۶۵میلی متری مقاومت برشی خاک مسلح بدون تثبیت سیمان در حدود ۳۰درصد افزایش یافته است. نتایج بررسی ها نشان می دهد در مقادیر اولیه ی سیمان افزوده شده به فصل مشترک خاک و مسلح کننده(۰.۰۱۶ گرم بر سانتی متر مربع )،مشخصات مکانیکی خاک تغییر مشخصی نمی کند ولی با افزودن آن به اندازه ی مقادیر بیش تر می توان تغییر چشمگیری در مقاومت برشی نمونه ها به واسطه ی بهبود زاویه اصطکاک ظاهری بین خاک و مسلح کننده مشاهده کرد. قابل ذکر می باشد مقاومت برشی فصل مشترک خاک و مسلح کننده در ژئوتکستایل های تثبیت شده باسیمان در ضخامت های مشابه نسبت به ژئوتکستایل های بدون تثبیت سیمانی، در حدود ۴۶درصد بیشتر می باشد.

کلیدواژه ها

"سیمان", "فصل مشترک", "ضخامت", "ژئوتکستایل"

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.