توسعه و آزمون مدل ریاضی سرریز لولایی خودکار با منطق PID

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: مجله تحقیقات آب و خاک ایران، دوره: 43، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_IJSWR-43-1_009
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 54
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد جواد منعم

استادیار، دانشگاه تربیت مدرس

زینب حسین زاده

دانشجوی دکتری، دانشگاه تربیت مدرس

چکیده

به منظور ارتقاء عملکرد شبکه های آبیاری، تامین انعطاف پذیری بالاتر و بهبود روش های تحویل و توزیع، استفاده از سیستم های کنترل خودکار در شبکه های آبیاری مطرح می باشد. در این تحقیق، مدل ریاضی سرریز لولایی خودکار با منطق PID به صورت تلفیقی با مدل هیدرودینامیک ICSS، جهت کنترل سطح آب در کانال های آبیاری تهیه شد. این مدل بر روی کانال استاندارد شماره دو ASCE تحت گزینه بهره برداری تغییرات شدید دبی مورد آزمون قرار گرفت. این کانال دارای شیب ملایم، طول ۲۸ کیلومتر و ۸ بازه بوده که در انتهای هر بازه یک آبگیر و یک سازه تنظیم قرار دارد. از بررسی نمودارهای سطح آب و شاخص های عملکرد MAE و IAE، مشخص گردید که حداکثر خطا ۳% بوده که از لحاظ کابردی مناسب است و این انحراف طی زمان کوتاهی (حدود چند دقیقه) اصلاح شده است. بنابراین عملکرد سیستم کنترل خودکار تهیه شده مطلوب بوده و جهت کنترل سطح آب در کانال های آبیاری قابل توصیه می باشد.

کلیدواژه ها

اتوماسیون, سرریز لولایی, کانال آبیاری, کنترل سطح آب, منطق کنترل PID

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.