سه تفسیر از جهانی شدن حقوق نگرش انتقادی بر جهش های حقوق عمومی
- سال انتشار: 1387
- محل انتشار: فصلنامه تحقیقات حقوقی، دوره: 11، شماره: 47
- کد COI اختصاصی: JR_LAWRS-11-47_011
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 109
نویسندگان
استاد دانشگاه مونتسکیو (دانشگاه بوردو)
استادیار دانشکده حقوق دانشگاه شهید بهشتی
چکیده
اندیشه یک حکومت جهانی یا نظامی جهانی در حقوق بین الملل از دیرباز مانعی به نام حاکمیت ملی را در مقابل داشته است اگر در گذشته تاثیر و تاثر جوامع و نظام های ملی از یکدیگر حداقلی بوده و روابط و مناسبات افراد تنها در چارچوب نظام های منطقه ای و یا مبتنی بر تعهدات قراردادی دولت ها متاثر از هنجارهای فراملی بوده است، امروزه جوامع در جوزه های مختلف سیاسی، اقتصادی، حقوقی و به طور مستقیم و غیر مستقیم تحت تاثیر هنجارهایی با داعیه جهانی و کم و بیش به دور از اقتدارات دولت ها قرار گرفته اند. در واقع ، اندیشه و گفتمانب نو تحت عنوان جهانی سازی و جهانی شدن مجموعه این فرایندها و تحولات ناشی از آن را تحت تاثیر فراداده است.سخن از جهانی شدن امروزه تمامی حوزه های حیات بشری و روابط انسانی را در بر گرفته است. به عبارت دیگر،جهانی شدن گفتمان جدیدی است از روابط بین الملل که کلیه شوون و روابط بشری را تحت تاثیر خود قرار می دهد. حتی در برخی حوزه ها جلوه ها و آثار جهانی شدن از هم اکنون قابل مشاهده است. اگر سخن بیشتر از جهانی شدن در حوزه اقتصاد و اطلاعات به میان می رود؛این امر ناشی از ویژگی های خاص این دو حوزه و سرعت توسعه بیشتر آن نسبت به سایر ابعاد جهانی شدن است.کلیدواژه ها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.