بررسی رفتار حرارتی لیزاردیت ، بر اساس DTA-TG ،XRD

  • سال انتشار: 1387
  • محل انتشار: شانزدهمین همایش بلور شناسی و کانی شناسی ایران
  • کد COI اختصاصی: SCMI16_091
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1446
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رحیم دبیری

کارشناس کانی شناسی مرکز تحقیقات فرآوری مواد معدنی ایران و دانشجوی دکت

بهروز کریمی شهرکی

مدیر قسمت کانی شناسی مرکز تحقیقات فرآوری مواد معدنیایران

مرجان محمدی نسب

کارشناس کانی شناسی مرکز تحقیقات فرآوری مواد معدنیایران

میترا غفاری

کارشناس ارشد زمین شناسی(پترولوژی) – دانشگاه تربیت مدرس تهران

چکیده

تعیین میزان پایداری ، تغییرات کانی شناسی و واکنشهای حرارتی کانیهای سرپانتین در تعیین مکانیسم فرورانش، ماگماتیسم و عمق صفحات فرورونده بسیار راهگشا خواهد بود. در طی فرایند فرورانش، واکنشهای حرارتی باعث آزاد شدن آب کانیهای سرپانتینی شده و نقش بسزایی را در فرایندهای ولکانیکی وابسته به فرورانش ایفا می کند. در این مطالعه رفتار حرارتی و تغییرات کانی شناختی کانی لیزاردیت( سرپانتین) مربوط به منطقه افیولیتی نیریز در محدوده های حرارتی متفاوت در شرایط اتمسفر توسط پراش پرتو XRD) X آنالیزهای DTA-TG مورد بررسی قرار گرفتند. آزمایشات نشان داد که لیزاردیت تا دمای C 550 پایدار بوده و واکنشهای آبزدایی Dehydration) آن در دمای 100 تا 150 درجه سانتیگراد و واکنشهای هیدورکسیل زدایی Dehydroxilation) آن در محدوده دمایی 550 تا 690 درجه سانتیگراد صورت می گیرد. در دمای C 600 الیوین (فورستریت) و در دمای c 700 پیروکسن ( انستاتیت) در نتیجه تجزیه لیزاردیت تشکیل می گردد. در بین واکنشهای دهیدراسیون و تبلور، آمورفی شدن در دمای C 600 بوقوع پیوسته و باعث تشکیل مقادیر اندکی آب و سیلیس آزاد می گردد.

کلیدواژه ها

لیزاردیت، سرپانتین، رفتار حرارتی ، DTA-TG،XRD

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.