بررسی الگوی تورش های رفتاری مشتریان حقوقی سرمایه گذار بورسی در صنعت بانکداری

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: فصلنامه برنامه ریزی و بودجه، دوره: 28، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_JPBUD-28-2_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 108
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمید رضا روحی مقدم

Department of Accounting and Financial Management, Faculty of Humanities, Islamic Azad University, Qom Branch, Iran

ابراهیم عباسی

Department of Management, Faculty of Social Sciences and Economics, Alzahra University, Tehran, Iran.

محمد کاشانی پور

Department of Accounting, Faculty of Management and Accounting, College of Farabi, University of Tehran, Tehran, Iran.

محمدرضا پورفخاران

Department of Accounting, Faculty of Humanities, Qom Branch, Islamic Azad University, Qom, Iran.

چکیده

در حال حاضر، ۱۲ بانک دولتی و خصوص در بازار بورس اوراق بهادار در گروه «بانکها و موسسه های اعتباری» حضور دارند. در این پژوهش، بر اساس ادبیات مالی رفتاری به بررسی تورش های رفتاری مشتریان حقوقی سرمایه گذار بورسی پرداخته شده است. برای بررسی الگوی تورش های رفتاری مشتریان حقوقی از رویکرد داده بنیاد استفاده شده است. داده های پژوهش روایت های مشارکت کنندگان (مشتریان حقوقی سرمایه گذار بورسی) در سال ۱۴۰۰ است که با استفاده از روش نمونه گیری مبتنی بر هدف به تعداد ۱۹ نفر انتخاب شدند و روایت آنها از طریق مصاحبه نیمه ساختاریافته جمع آوری شد و به وسیله نرم افزار MaxQda کدگذاری و طی سه مرحله تجزیه و تحلیل گردید. یافته های پژوهش نشان داده است که سوءگیری رفتاری سرمایه گذاران نهادی بر بسترهای سوءگیری اجتماعی، عاطفی و روان شناختی شکل می گیرد که محرک های آن عوامل اجتماعی، بازار، دانش و تجربه، و روان شناختی است. برای کاهش اثرات سوءگیری های رفتاری، راهبردهای متنوع سازی پورتفوی ، راهبردهای سرمایه گذاری، تحلیل سرمایه گذاری، و استفاده از اطلاعات استفاده می شود. راهبردها نیز از یک طرف تحت تاثیر عوامل فرهنگی، سیاسی و اقتصادی، و از طرف دیگر تحت تاثیر ویژگی های مالی شرکت، سیاستگذاری شرکت، و ویژگی های نهادی هستند.

کلیدواژه ها

Behavioural Finance, Behavioural Bias of Investors, Behavioural Bias Resources, Legal Investors, مالی رفتاری, سوءگیری رفتاری سرمایه گذاران, منابع سوءگیری رفتاری, سرمایه گذاران حقوقی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.