بررسی اثر ریز ساختار اولیه بر کیفیت سطح و عمق نفوذ سختی طی عملیات سخت کاری القایی

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: اولین همایش بین المللی و ششمین همایش مشترک انجمن مهندسی متالورژی ایران
  • کد COI اختصاصی: IMES06_662
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 799
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

لیلا چیت ساز خویی

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشکده مهندسی مواد و متالورژی پردیس دانشکده ه

سیدمحمدحسین جوادی

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشکده مهندسی مواد و متالورژی پردیس دانشکده ه

عباس کیان وش

استاد دانشکده مهندسی مکانیک گروه مهندسی مواد دانشگاه تبریز

چکیده

سخت کاری القایی روشی است که طی آن لایه سخت مارتنزیت در سطح فولاد، بدون تغییر ترکیب شیمیایی و خواص مغزقطعه حاصل م یشود.گفته م یشود که نوع ماده اولیه و ساختار آن عامل مهم و تعیین کننده بر عملکرد این روش م یباشد. جهتبررسی تاثیر ریز ساختار و روش تولید قطعه اولیه بر کیفیت سطح و عمق نفوذ سختی طی فرایند سخت کاری القایی، ابتدا فرایندآهنگری بر روی فولادcf 53انجام گرفته و سپس سخت گردانی شد. تصاویر میکروسکوپی نشان م یدهد که در حالت آهنگری شده به طور نسبی میکروساختار همگن تر بوده و میزان نسبی پرلیت در آن کمتر است. در اثنای فرایند سخت کاری القایی، وجود ساختار ناهمگن تر در حالت خام باعث افزایش مارتنزیت تشکیل شده در مجاورت سطح و افزایش سختی سطح در این حالت می شود. میزان عمق نفوذ سختی در مفتول خام برابر 4 میلی متر بوده که در مقایسه با عمق نفوذ سختی در نمونه آهنگری شده ( 3 میلی متر)، بیشتر است که این امر ممکن است باعث افزایش میزان تردی در مغز نمونه گردد. همچنین میانگینسختی سطح در مقیاس میکرو در مفتول خام و مفتول آهنگری شده به ترتیب برابر 524 و 374 عدد سختی نوپ می باشد

کلیدواژه ها

آهنگری، سخت کاری القایی، فولادcf 53 عمق نفوذ سختی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.