بررسی عددی وتجربی اثر حرارت ورودی بر روی تنش پسماند در جوشکاری فولاد زنگ نزن 4

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: اولین همایش بین المللی و ششمین همایش مشترک انجمن مهندسی متالورژی ایران
  • کد COI اختصاصی: IMES06_600
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1496
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی محمدخانی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران دانشگاه مهندسی متالوژی

سیدعلی اصغر موسوی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران دانشگاه مهندسی متالوژی

چکیده

تحقیق مورد نظر نحوه توزیع حرارت حاصل از جوشکاری قوسی الکترود تنگستنی ورقی از جنس فولاد زنگ نزن 340 به صورت سربه سر به صورت تجربی و همزمان به روش المان محدود مورد بررسی قرار داده است. بدین منظورنمونهای ازفولاد زنگنزن 340 به روش جوشکاریقوسی تنگستن گازمحافظ جوشکاری شده و توزیع حرارتی در نمونه در حین جوشکاری با نصب ترموکوپلهایی در چندین نقطه اندازهگیری - و نمودارهای درجه حرارت زمان رسم شده است.همچنین با استفاده از روش همزمان یک مدل حرارتی سه بعدی به کمک نرم افزار المان - محدود آباکوس 6 14 1 ایجاد و مورد بررسی قرار گرفت. برای اعمال حرارت منبع حرارتی در حین جوشکاری یک کد ماکرو بر اساس مدل - - دو بیضی گلداک در محیط فرترن برنامه نویسی شد.شرایط مدل سازی به صورت سه بعدی،گذرا و غیرخطی میباشد .سپس صحت نتایج شبیه- سازی با نتایج آزمایش تجربی مورد مقایسه و اعتبارسنجی قرار گرفته است.نتایج شبیه سازی نشان می دهد که مدل منبع حرارتی گلداک به خوبی قادر به شبیه سازی منبع حرارت جوشکاری میباشد. این مدل با دقت قابل قبولی دارای توانایی تحلیل نحوه توزیع حرارت در جوشکاری فولاد زنگنزن 340 در مقیاس سه بعدی می باشد. همچنین بر اساس نتایج حاصل از توزیع حرارتی، تحلیل مناطق حرارتی در اطراف جوش جهت بررسی تاثیر میزان حرارت ایجاد شده در مناطق بر روی تنش پس ماند ایجاد شده در آلیاژ انجام شده است.

کلیدواژه ها

فولاد زنگ نزن 340 ، جوشکاری قوسی الکترود تنگستنی، شبیه سا

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.