اثر فعال سازی مکانیکی بر فرآیند ترکیبی پیرو - هیدرومتالورژیکی دراستخراج مس از کانه مس میدوک
- سال انتشار: 1391
- محل انتشار: اولین همایش بین المللی و ششمین همایش مشترک انجمن مهندسی متالورژی ایران
- کد COI اختصاصی: IMES06_457
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1048
نویسندگان
کارشناسی ارشد، عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهربابک
استاد، عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی اصفهان
چکیده
هدف از این تحقیق، کاهش آلودگی محیط زیست در فرآیند استخراج مس از کانه سولفیدی آن از طریق تثبیت گوگردمی باشد. در تحقیق حاضر، اثر فعال سازی مکانیکی توسط آسیابهای سیاره ای و گلوله ای بر فرآیند تشویه آهک بررسیشد و نهایتا اثر توأم فعال سازی و تشویه بر فروشویی در اسید سولفوریک مورد بررسی قرار گرفت. نمونه هایی از کانه سولفیدی همراه با آهک در زمانهای مختلف فعال سازی شدند و به کمک آنالیز حرارتیTG) حد بهینه کار مکانیکی این نمونه ها حاصل شد. از آنالیز حرارتی TG-DSC جهت بررسی سینتیک تشویه استفاده شد و آزمایشهای تشویه بر روینمونه های بهینه کار مکانیکی، در محدوده زمانی 60-10دقیقه، محدوده حرارتی 700-500و با نسبتهایS:CaO=1:0.8-1:1.2 صورت گرفت. نمونه های حاصل از تشویه و یک نمونه کانه فعال سازی نشده(بعنوان شاهد) در زمانهای مختلف فروشویی شدند. نتایج آنالیزXRD نشان داد در اثر تشویه نمونه های فعال شده، مقدار قابلتوجهی از گوگرد موجود در کانه با تشکیلCaSO4تثبیت می گردد و تنها مقدار کمی از طریق گاز SO2حذف می شود. نتایج آنالیز جذب اتمی نشان داد نرخ انحلال مس از 24 ساعت فروشویی نمونه کانه فعال سازی نشده 36 درصد می باشد در حالیکه برای نمونه های حاصل از تشویه، تنها درمدت زمان 30 دقیقه نخست فروشویی نزدیک به 70 درصد می باشدکلیدواژه ها
کانه سولفیدی مس، فعال سازی مکانیکی، تشویه، فروشوییمقالات مرتبط جدید
- بررسی روند تغییرات ایزوتوپ های پایدار کربن سازند سروک مرتبط با OAF۲ در یکی از میادین نفتی دشت آبادان، جنوب غرب ایران
- تکامل دیاژنتیکی کرتاسه فوقانی توالی کربناته (سازند سروک) در دشت آبادان ، ایران: شواهدی از پتروگرافی، داده های ایزوتوپی عنصری، پایدار و استرانسیوم
- بررسی ارزیابی فنی واقتصادی معدن کرومیت علی اباد با استفاده از نرم افزار کامفار
- بررسی خردایش حاصل از انفجار با استفاده از الگوریتم ژنتیک (مطالعه موردی: معدن آهک کارخانه سیمان جوین)
- بهینه سازی الگوهای حفاری و انفجار با استفاده از روش های تجربی در معادن روباز مطالعه موردی: (معدن سنگ آهن توت الماس کویر حدید)
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.