ترسیم نقشه علم نگاری تولیدات علمی حوزه ی جراحی، نمایه شده در نمایه استنادی علوم
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: مجله مدیریت اطلاعات سلامت، دوره: 11، شماره: 7
- کد COI اختصاصی: JR_HIM-11-7_004
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 153
نویسندگان
کارشناسی ارشد، علم اطلاعات و دانش شناسی، گروه علم اطلاعات و دانش شناسی، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران
استاد تمام گروه کتابداری و اطلاع رسانی دانشگاه شهید چمران اهواز
دانشجوی کارشناسی ارشد کتابداری در شاخه پزشکی دانشگاه علوم پزشکس تهران
استادیار، علم اطلاعات و دانش شناسی گروه علم اطلاعات و دانش شناسی ، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران
چکیده
مقدمه: یکی از روش های مهم کمی در علوم کتابداری و اطلاع رسانی علم سنجی است، که در چهار دهه اخیر در سنجش و ارزیابی بروندادهای علمی شاهد پیشرفت های زیادی بوده است. در این پژوهش سعی شده است با استفاده از این روش به ترسیم نقشه تاریخ نگاری مقالات حوزه ی جراحی، نمایه شده در نمایه استنادی علوم در بازه ی زمانی ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۰ میلادی پرداخته شود. روش بررسی: این پژوهش از نوع تحلیلی بوده و با استفاده از فنون علم سنجی انجام می شود. جامعه مورد بررسی شامل ۸۳۴۲۶ رکورد بود که بر مبنای داده های کتابشناختی استخراج شده از پایگاه Web of Science گردآوری شدند. داده ها شامل تمام انواع مدارک منتشر شده در حوزه ی جراحی طی سال های ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۰ میلادی بود. مجموعه رکوردها توسط نرم افزار HistCite جهت رسم نقشه ی علم نگاری و تعیین نویسندگان و مقالات دارای بیشترین میزان تاثیرگذاری مورد استفاده واقع شد. یافته ها: کشور امریکا با ۴۱/۲۹ درصد از تولیدات علمی حوزه ی جراحی در بازه ی زمانی ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۰ میلادی دارای رتبه ی نخست در تالیف مقالات این حوزه ی بود، همچنین کشور ایران در حوزه ی جراحی با ۳۴/۰ درصد تولید علمی در بین کشورهای جهان رتبه ۳۳ و در بین کشورهای خاورمیانه دارای رتبه ی سوم (در بازه ی زمانی ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۰) بوده است. از بین گرایش های مهم جراحی، در حدود ۸۵/۳۴ درصد از مقالات منتشر شده، به گرایش جراحی عمومی و ۶۸/۱۴ درصد از مقالات به گرایش CARDIOVASCULAR SYSTEM CARDIOLOGY اختصاص یافته بود. نتیجه گیری: قابل ذکر است که افزایش و بهبود انتشارات حوزه ی جراحی در دانشگاه ها و مراکز پژوهشی ایران، سیاست های صحیح و کنترل های دقیق از طرف وزارت بهداشت را می طلبد، همچنین دانشمندان حوزه ی جراحی کشورمان، بایستی توجه بیشتری به گرایش و زمینه ی نوظهور لاپاروسکوپی داشته باشند. واژه های کلیدی: علم سنجی؛ جراحی؛ پایگاه های اطلاعاتیکلیدواژه ها
علم سنجی, جراحی, پایگاه استنادی علوماطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.