سنتز و مشخصه یابی ترکیبات بی نفلزی نانوساختار در سیستمNi-25Ti-25Al بااستفاده از آلیاژسازی مکانیکی و عملیات حرارتی

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: اولین همایش بین المللی و ششمین همایش مشترک انجمن مهندسی متالورژی ایران
  • کد COI اختصاصی: IMES06_366
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 658
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسام رضوانی سیچانی

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشکده مهندسی مواد، دانشگاه صنعتی اصفهان

مهدی صالحی

استاد دانشکده مهندسی مواد، دانشگاه صنعتی اصفهان

حسین ادریس

استاد دانشکده مهندسی مواد، دانشگاه صنعتی اصفهان

منصور طورانی فرانی

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشکده مهندسی مواد، دانشگاه صنعتی اصفهان

چکیده

ترکیبات بین فلزی مواد پیشرفته ای هستند که امروزه با توجه به خصوصیات مکانیکی و فیزیکی مناسب از اهمیت بالایی برخوردارند. در سال های اخیر تشکیل ترکیبات بی نفلزی نانوساختار به دلیل بهبود چشمگیر در خواص مکانیکی به شدت مورد توجه قرار گرفت هاند. ترکیبات بین فلزیNi-Ti-Al به دلیل استحکام بالا، مقاومت حرارتی و مقاومت به خوردگی بالا از اهمیت ویژ های برخوردارند. روش آلیاژسازی مکانیکی و به دنبال آن عملیات حرارتی مناسب به منظور تولید ترکیبات بین فلزی نانوساختار، امروزه به طور گسترده مورد استفاده قرار م یگیرد. در این پژوهش، اثر زمان آسیاب کاری و عملیات حرارتی پس از آن بر تشکیل ترکیبات بی نفلزی نانوساختار پایه نیکل – تیتانیم - آلومینیم مورد بررسی قرار گرفت بدین منظور مخلوط پودری با نسبت استوکیومتریNi50Ti25A l25 تهیه و در زما نهای مختلف، تحت فرایندتهیه و در زما نهای مختلف، تحت فرایند آسیاب کاری قرار گرفت. مطالعات ریزساختاری به وسیله پراش پرتو ایکس، میکروسکوپ الکترونی روبشی، آنالیزحرارتی و ریزسختی سنجی ارزیابی شد. تشکیل ترکیب بین فلزی سه تاییNi3(Ti,Al نانوساختار پس از 100 ساعت آسیاب کاری مشاهده گردید. همچنین پودر تولیدی پس از 150 ساعت آسیاب کاری تحت عملیات حرارتی با شرایط مختلف قرار گرفت

کلیدواژه ها

آلیاژسازی مکانیکی، ترکیبات بین فلزی، مواد نانوساختار، سیستم نیکل– تیتانیم - آلومینیم، عملیات حرارتی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.