شیوع اختلال وسواسی-جبری در بین زنان ۲۰ تا ۴۰ ساله ی شهرستان اردبیل
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: مجله اصول بهداشت روانی، دوره: 15، شماره: 59
- کد COI اختصاصی: JR_JFMH-15-59_008
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 169
نویسندگان
عضو هیئت علمی گروه مشاوره، دانشگاه بجنورد
دانشیار گروه روان شناسی، دانشگاه محقق اردبیلی
دانشیار گروه روان شناسی، دانشگاه محقق اردبیلی
استاد گروه روان شناسی، دانشگاه محقق اردبیلی
چکیده
مقدمه: شیوعاختلال وسواسی-جبری به عنوان بیماری پنهاننسبت به سایر اختلالات روانی در جمعیت عمومی به خوبی اثبات نشده است. هدف تحقیق حاضر بررسی شیوع این اختلال و زیرمجموعه های آن و ارتباط آن با برخی از ویژگی های جمعیت شناختی در بین زنان ۲۰ تا ۴۰ ساله ی شهرستان اردبیل بود. روش کار: در این مطالعه ی توصیفی مقطعی در پاییز ۱۳۸۹ با استفاده از نمونه گیری خوشه ای از بین زنان ۲۰ تا ۴۰ ساله ی شهرستان اردبیل، ۱۷۹۰ زن انتخاب و پرسش نامه ی اختلال وسواسی-جبری را تکمیل کردند. بعد از جداسازی پرسش نامه های ناقص، داده های ۱۵۵۷ نفر تحلیل شده و از زنانی که یک انحراف معیار بالاتر از میانگین کسب کرده بودند، مصاحبه ی تشخیصی به عمل آمد. داده ها با استفاده از فراوانی، درصد و آزمون کروسکال-والیس تحلیل شدند. یافته ها: نتایج نشان داد که شیوع وسواس فکری و عملی در بین زنان ۳۷/۹ درصد می باشد. بیشترین فراوانی وسواس به ترتیب مربوط به وسواس فکری، نظم و ترتیب، شستشو و شک و تردید و کمترین فراوانی مربوط به وسواس احتکار بود. هم چنین زنان خانه دار، بی کار و کم سواد، نمرات بالایی در پرسش نامه ی اختلال وسواسی-جبری داشتند. نتیجه گیری: میزان شیوع اختلال وسواسی-جبری در بین زنان ۲۰ تا ۴۰ ساله ی شهرستان اردبیل، بالاتر از میزان شیوع گزارش شده در داخل و خارج کشور می باشد که لزوم توجه به این امر را آشکار می سازد.کلیدواژه ها
اختلال وسواسی-جبری, زنان, شیوعاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.