بررسی اثر شوک های حامل های انرژی بر محصولات کشاورزی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: دوازدهمین کنفرانس تخصصی ملی اقتصاد کشاورزی
  • کد COI اختصاصی: IAEC12_090
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 58
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه مجتهدی

دانش آموخته دکتری اقتصادکشاورزی اقتصاد تولید و مدیریت واحدهای کشاوری دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

طاهره رنجبرملکشاه

دانشجوی دکتری اقتصادکشاورزی اقتصاد تولید و مدیریت واحدهای کشاوری دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

چکیده

با توجه به اهمیت متغیرهای مهم اقتصادی، بررسی رابطه این متغیرها و همکنش آنها بر یکدیگر یکی از اولویتهای پژوهشی و مطالعاتیاقتصاددانان و سیاستگذاران اقتصاد است. از این رو در این مطالعه با استفاده از روش خودرگرسیون برداری (VAR) که در آن تماممتغیرها به صورت درونزا است و بر هیچ تئوری خاص اقتصادی تاکید نمی کند به بررسی رابطه بین متغیرهای اقتصادی همچون شاخصقیمت بنزین، گازوئیل، نان، برنج و نرخ ارز پرداخته شده است. با توجه به نتایج به دست آمده از بررسی توابع واکنش و تجزیه واریانس،متغیرهای مورد نظر تحت تاثیر شوک های وارده بر حامل های انرژی (بنزین گازوئیل) قرار می گیرند و از آنجایی که این کالاها از کالاهای ضروری و اساسی مصرفی جامعه هستند و نیز بخشی از گازوئیل و بنزین مورد نیاز جامعه از طریق واردات تامین می گردد، قیمت هایوارداتی تحت تاثیر نرخ ارز قرار می گیرند. بر همین اساس پیشنهاد می گردد جهت کاهش واردات فراورده های نفتی، افزایش عرضه فراورده-های نفتی از طریق ساخت پالایشگاه های جدید، ظرفیت تولیدی ایجاد گردد تا از این طریق میزان اثر شوکهای وارده بر فرآورده های نفتیکاهش یابد و به دنبال آن نوسانات قیمت کالاهای مصرفی نیز کاهش یابد.

کلیدواژه ها

مدل خودرگرسیون برداری (VAR) ، شوک های حامل های انرژی، محصولات کشاورزی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.