بررسی عوامل موثر بر تمایل به مصرف گیاهان دارویی (مطالعه موردی: منطقه هزارجریب استان مازندران)

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: دوازدهمین کنفرانس تخصصی ملی اقتصاد کشاورزی
  • کد COI اختصاصی: IAEC12_023
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 103
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

راحله سعیدی کیاسر

دانش اموخته کارشناسی ارشد گروه اقنصادکشاورزی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

اعظم رضایی

استادیار گروه اقنصادکشاورزی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

رامتین جولایی

دانشیار گروه اقنصادکشاورزی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

فرهاد شیرانی بیدآبادی

استادیار گروه اقنصادکشاورزی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

چکیده

امروزه مفهوم "مصرف گرایی سبز"، ترجیحات مصرفی را در راستای مصرف کالاها و خدمات با آسیب های محیط زیستی کمتر تحت تاثیرقرار داده است. همزمان با افزایش نگرانی مصرف کنندگان درباره مسائل محیطزیستی، تمایل به مصرف محصولات ارگانیک و سنتی مانندگیاهان دارویی، برای رسیدن به سبک زندگی سالم، افزایش یافته است. فواید گیاهان دارویی عبارتند از سازگاری با تغییرات اقلیم، پایداریاقتصادی بالا و ممانعت از تخریب محیط زیست. به علاوه، اگر تولید و مصرف گیاهان دارویی به صورت پایدار و بدون تخریب محیط زیستافزایش یابد، منجر به پایداری کشاورزی خواهد شد. نظر به اهمیت گیاهان دارویی در پایداری اقتصادی و محیط زیستی، این مطالعه با هدفبررسی ترجیحات مصرفی گیاهان دارویی در منطقه هزارجریب استان مازندران انجام شده است. داده ها با استفاده از پرسشنامه و مصاحبه درسال ۱۳۹۷ جمعآوری شده است. برای تحقق اهداف تحقیق از روش تحلیل عاملی تاییدی و رگرسیون لوجیت استفاده شده است. نتایجنشان میدهد، ۸ / ۵۵ درصد پاسخگویان تمایل به مصرف گیاهان دارویی دارند در حالی که ۶ / ۸۲ درصد پاسخگویان تمایل به مصرففرآورده های گیاهان دارویی دارند. به علاوه، شاخص دانش و شاخص خصیصه گیاهان دارویی و متغیرهای تبلیغات، درآمد و شرکت دردوره های آموزشی از عوامل موثر بر تمایل به مصرف گیاهان دارویی هستند. با افزایش آگاهی مصرف کنندگان و کیفیت فرآوردهای گیاهاندارویی میتوان احتمال مصرف این محصولات را افزایش داد. همچنین، با افزایش تولید گیاهان دارویی در زمین های شیب دار و همزمانافزایش مصرف این گیاهان میتوان با حفظ محیط زیست برای نسل حال و آینده در راستای مصرف سبز و به تبع ان توسعه پایدار گام برداشت.

کلیدواژه ها

تحلیل عاملی تاییدی، رگرسیون لوجیت، مصرف گرایی سبز ، منطقه هزارجریب

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.