شناسایی و اولویت بندی چالش های بازاریابی گیاه دارویی آویشن در استان کرمان

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: دوازدهمین کنفرانس تخصصی ملی اقتصاد کشاورزی
  • کد COI اختصاصی: IAEC12_019
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 96
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فائزه عسکری رابری

دانش آموخته کارشناسی ارشد، بخش اقتصاد کشاورزی، دانشگاه شهید باهنر کرمان

صدیقه نبی ئیان

استادیار بخش اقتصاد کشاورزی، دانشگاه شهید باهنر کرمان

حسین مهرابی بشرآبادی

استاد بخش اقتصاد کشاورزی، دانشگاه شهید باهنر کرمان

امیر سعادت فر

استادیار گروه پژوهشی گیاهان داروئی، پژوهشکده فناوری تولیدات گیاهی، دانشگاه شهید باهنر کرمان

چکیده

در این بررسی چالشهای موجود در بازاریابی گیاه دارویی آویشن دراستان کرمان؛استان موفق درتولید گیاه آویشن، شناسایی و اولویت بندیشده است. در این راستا ۲۰ نفر از خبرگان فعال در حوزه گیاه دارویی آویشن به روش نمونه گیری هدفمندانتخاب گردیدند. بامراجعه بهخبرگان و ادبیات و پیشینه تحقیق براساس عناصرآمیخته بازاریابی؛ محصول، قیمت، توزیع و ترفیع، ۱۹ چالش پیش روی بازاریابی آویشندر استان کرمان شناسایی شد. جهت اولویت بندی چالش ها از تکنیک ANP فازی بهره گرفته شد. لذا پرسشنامه ای به صورت مقایساتزوجی تهیه و در اختیار خبرگان قرار گرفت. نتایج نشان داد که چالش های موجود در حوزه محصول در اولویت است و وجود ناخالصی دربسته های محصول (۱۵۷۶ / ۰) و عرضه نامناسب و غیربهداشتی (۱۰۱۳ / ۰) این عنصر اولویت اول و دوم را دارد. ترفیع اولویت دوم را دارد وعدم وجود برند (۰۶۴۲ / ۰) در این حوزه بالاترین وزن را به خود اختصاص داده است. مشکل اصلی حوزه قیمت، نوسان آن است که اولویتسوم (۰۷۰۹ / ۰) را در دارد. در حوزه تمامی عناصر آمیخته بازاریابی بخصوص محصول و قیمت نیازمند برنامه ریزی های میان مدت وبلندمدت است. رعایت استانداردهای مناسب جهانی بسته بندی، ایجاد نشانه ای تجاری به رقابت محصول در بازارهای داخلی و جهانیکمک می کند. تشکیل اتحادیه های محلی خرید به کاهش نوسانات قیمت و توزیع مناسب تر محصول میانجامد. در کوتاه مدت نیزبخصوص در حوزه توزیع و ترفیع میتوان به برپائی و شرکت در نمایشگاه های داخلی و خارجی جهت آشنائی فروشندگان و صادرکنندگان بافنون تبلیغات، شناخت و برقراری ارتباط مطلوب با مراکز تجارت بین المللی گیاهان داروئی اشاره کرد.

کلیدواژه ها

گیاهان دارویی، بازار، آمیخته بازاریابی، تحلیل شبکه فازی (F-ANP)

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.