بررسی عوامل موثر بر بازار سهام صنایع کشاورزی در بورس اوراق بهادار تهران

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: دوازدهمین کنفرانس تخصصی ملی اقتصاد کشاورزی
  • کد COI اختصاصی: IAEC12_009
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 91
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امیرحسین چیذری

عضو هیئت علمی اقتصاد کشاورزی، دانشکده اقتصاد و توسعه کشاورزی، دانشگاه تهران. کرج ایران

سروش شیرزاد

دانش آموخته کارشناسی ارشد اقتصاد کشاورزی، دانشکده اقتصاد و توسعه کشاورزی، دانشگاه تهران. کرج. ایران

چکیده

هدف اصلی این تحقیق شناخت و بررسی عوامل موثر بر بازار سهام صنایع کشاورزی و میزان تاثیرپذیری شاخص قیمت صنایع کشاورزیازعوامل کلان اقتصادی و سیاست های مرتبط با صنایع کشاورزی میباشد. تئوری تحقیق شامل نظریه سبد دارایی و نظریه اساسی فیشرمی باشد که رابطه بین بازار سهام ومتغیرهای پولی را تبیین می کند. در برآورد مدل از روش داده های ترکیبی و با استفاده از مدل اثراتثابت و روش رگرسیون با شیب و عرض از مبداهای متفاوت استفاده شد. در تحلیل نتایج از متغیر ارزش افزوده که حکایت از رشد اقتصادیدر صنعت موردنظر دارد و از متغیر های نرخ بهره و نقدینگی به عنوان نماینده سیاست پولی بانک مرکزی ، از نرخ ارز به عنوان متغیرجانشین در نظریه پروتفولیو یا نوعی سیاست ارزی، از درجه باز بودن اقتصاد به عنوان نماینده سیاست تجاری و از متغیر دامی حباب قیمتیبرای نشان دادن حرکت قیمت در بازار دارایی ها بر اساس انتظارات ذهنی و سوداگرانه بازار سهام استفاده شده است. پیشنهاد می شود برایبهبود وضعیت بورس و افزایش اقبال عمومی به سرمایه گذاری در بورس اوراق بهادار، بسته های سیاستی حمایتی از سوی بانک مرکزیتبیین شود تا شرکتهای بورسی بتوانند توان صادراتی خود را افزایش داده و جایگاه خود را در بازارهای داخلی و خارجی بهبودبخشند.ازجمله سیاستهای موثر دیگر درروند رفع مشکلات صنایع نساجی و پوشاک میتوان به اتخاذ قوانین جدی تر جهت تامین منابعمالی ارزان قیمت، حمایت همه جانبه دولت از واحدهای تولیدی (به وسیله کاهش در میزان تعرفه های گمرکی واردات مواد اولیه، حذفعوارض و مالیات و اعطای تسهیلات ویژه به تولیدکنندگان) تشویق تولیدکنندگان به تولید فرآورده های دارای سطح کیفی مطلوب وصادرات محور اشاره نمود. دولت برای رونق بازار سرمایه،مانع افزایش بیرویه نقدینگی در جامعه شود و از شوک نقدینگی جلوگیری کندهمچنین پیشنهاد میشود سیاست کاهش نرخ تورم همچنان ادامه یابد .

کلیدواژه ها

بازار سرمایه، بورس اوراق بهادارتهران، تئوری فیشر، داده های پانل، صنایع کشاورزی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.