مروری بر رضایت شغلی و کیفیت زندگی کاری در سازمان

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: کنفرانس ملی چالش ها و راهکارهای نوین در مدیریت، حسابداری و صنعت بیمه
  • کد COI اختصاصی: MCIICONF01_062
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 154
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سمیه صائب نیا

مدرس دانشگاه، گروه مدیریت، مرکز آموزش علمی کاربردی مدیریت صنعتی اردبیل، ایران

مینا ارجمندنیا

دانشجوی کاردانی امور دفتری، دانشگاه جامع علمی کاربردی ، مرکز آموزش شهرداری اردبیل

مهدی پناهنده ینگجه

دانشجوی کاردانی امور دفتری، دانشگاه جامع علمی کاربردی ، مرکز آموزش شهرداری اردبیل

چکیده

هدف از تحقیق حاضر مروری بر رضایت شغلی و کیفیت زندگی کاری در سازمان است. در سال های اخیر اثر بسیاری از عوامل توسعه منابع انسانی بر عملکرد کسب وکار در بسیاری از تحقیقات گزارش شده است. در بنگاه های کسب وکار که اغلب با تماس بین خدمت دهنده و خدمت گیرنده مشخص میشود، کیفیت و قابلیت خدمت دهنده اثر مهم و مستقیمی بر فرآیند ارائه خدمت و همچنین رضایت مشتری دارد. اولین تماس، اثر بسیار تعیین کنندهای در چگونگی ارزیابی مشتری از خدمت گیرنده دارد. صطلاح کیفیت زندگی کاری در سال های اخیر رواج زیادی داشته و حداقل دو استفاده شایع از آن وجود دارد. اول اینکه کیفیت زندگی کاری اشاره به مجموعه ای از نتایج برای کارکنان نظیر رضایت مندی شغلی، فرصت های رشد، مسائل روانشناختی، امنیت شغلی، روابط انسانی کارفرما، کارکنان و میزان پایین بودن حوادث دارد. دوم اینکه کیفیت زندگی کاری به مجموعه ای از کارها یا عملکردهای سازمانی نظیر مدیریت مشارکتی، غنی سازی شغلی و شرایط کاری مطمئن اشاره دارد. و کیفیت زندگی کاری زمانی اتفاق می افتند که کارکنان رضایت از کار خود داشته باشند ضایت شغلی نوعی احساس رضایت و راحتی یا نوعی حس کمال است که یک کارمند از محیط کاری خود دریافت می کند. کارکنان یک شرکت وقتی مشاهده می کنند شغل آن ها موجب تسهیل راه دستیابی به اهداف و ارزش هایشان شده است، حس و نگرش بهتری نسبت به آن شغل و شرکتی که در آن کار می کنند پیدا کرده و می توان گفت رضایت شغلی شان افزایش می یابد. بنابراین هدف از تحقیق حاضر مروری بر رضایت شغلی و کیفیت زندگی کاری در سازمان می باشد.

کلیدواژه ها

رضایت شغلی، کیفیت زندگی کاری، سازمان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.