بررسی نقش سرمایه گذاری های مکمل در تاثیر فناوری اطلاعات بر افزایش بهره وری

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: کنفرانس ملی چالش ها و راهکارهای نوین در مدیریت، حسابداری و صنعت بیمه
  • کد COI اختصاصی: MCIICONF01_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 242
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علیرضا محمودی فرد

مدرس گروه مهندسی صنایع موسسه ابرار، تهران، ایران

فاطمه شهبازی

دانشجوی کارشناسی، دانشکده مهندسی صنایع، موسسه ابرار، تهران، ایران

چکیده

در خصوص تاثیر متغیرهای سازمان در بهره وری، مطالعات متعددی انجام پذیرفته و سهم و درجه تاثیر هر یک از متغیرها بر سطح بهره وری، مورد بررسی قرار گرفته است؛ یکی از متغیرها و یا عوامل سازمانی موثر بر بهره وری، روش انجام کار است؛ با پیشرفت روزافزون فناوری اطلاعات و به خصوص صنعت نرم افزار، بخش عمده ای از مباحث مرتبط با سیستم ها و روش های انجام کار، متحول گردیده است. در سال های اخیر، سرمایه گذاری های سنگینی در کشورمان برای تجهیز سازمان ها به امکانات فناوری اطلاعات از جمله سخت افزارهای کامپیوتری، برنامه های کامپیوتری، مباحث فنی و مدیریتی، توسعه شبکه های داخلی و اتصال به شبکه های جهانی انجام شده است؛ این مساله موجب افزایش ورودی های سازمان ها شده و انتظار می رود که باعث افزایش خروجی و در نتیجه منجر به افزایش بهره وری سازمان ها شود. تحقیقات بسیار گسترده ای در زمینه رابطه بین فناوری اطلاعات و بهره وری انجام شده است، اما نتیجه برخی از این تحقیقات، عکس این موضوع را نشان می دهد؛ این مقاله، علت اصلی عدم توفیق سازمان ها در افزایش بهره وری ناشی از به کارگیری فناوری اطلاعات را عدم توجه آن ها به سرمایه گذاری-های سازمانی مکمل در کنار سرمایه گذاری روی فناوری اطلاعات دانسته و مدلی را برای نحوه تاثیر فناوری اطلاعات بر ارتقای بهره وری پیشنهاد می کند.

کلیدواژه ها

فناوری اطلاعات؛ بهره وری؛ سرمایه گذاری های مکمل؛ تغییرات مکمل؛ عوامل سازمانی؛ IT

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.