فرهنگ کنایات فرامرزنامه
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: هشتمین کنفرانس ملی مطالعات مدیریت و اقتصاد در علوم انسانی
- کد COI اختصاصی: SPCONF08_325
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 190
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه شهید مدنی آذربایجان، تبریز
دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه لرستان، خرم آباد
دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه شهید مدنی آذربایجان، تبریز
چکیده
کنایه همواره یکی از ابزارهای موثر در گفتارهای روزمره بوده است که بصورت علم مدون در مبحث صور خیال قرار گرفته است. شاعران و نویسندگان نیز برای تاثیرگذاری هرچه بیشتر آثار خود به استفاده از کنایه، چنگ زدهاند. در گستره ادبیات حماسی ایرانی، فرامرزنامه بعد از شاهنامه فردوسی یکی از ارزشمندترین متونی است که به وصف رخدادهای زمان فرامرز پسر رستم و جنگاوریهای وی در هندوستان میپردازد. متاسفانه شاعر این اثر ناشناس مانده است. منظومه »فرزامرزنامه« طبق نسخه ابوالفضل خطیبی ۵۴۴۲ بیت دارد که همین نسخه، اساس کار نگارنده قرار گرفته است. یافته های پژوهش نشان میدهد که شاعر از عنصر کنایه بطور فراوان و بصورت مکرر در اثر خود بهره برده است. کنایات به شاعر کمک میکند تا از دایره واژگان بسیاری برای انتقال مقصود خود بهره ببرد و حتی در تطبیق اوزان شعری و قافیه سازی موفق تر عمل نماید. پژوهش حاضر سعی بر آن دارد تا تعداد کثیری از کنایات موجود در فرامرزنامه را آنچنان که در حوصله این مقال میگنجد استخراج نماید و از این طریق گامی نو جهت شناساندن بیشتر این اثر ارزشمند به اهل شعر و ادب بردارد.کلیدواژه ها
فرامرزنامه، کنایه، صور خیالمقالات مرتبط جدید
- زیست مدرن و عوامل منفی تغییر ارزش های اخلاقی از دیدگاه اسلام (مبتنی بر آرای آیت الله جوادی آملی)
- تحلیل مولفه های دگرگونی نامطلوب نظام ارزشی در منظومه تفکر اسلامی
- تحلیل زبان شناختی خطبه حضرت خدیجه (س) «مطالعه موردی خطبه ازدواج خدیجه (س) با پیامبر اکرم (ص)»
- چالش های شکاف نسلی در عصر دیجیتال و راهکارهای جبرانی آن
- واکاوی ترجمه بینانشانه ای تصاویر نوشتار در صور الکواکب عبدالرحمن صوفی (مطالعه موردی صورت های فلکی انسانی)
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.