بررسی اثربخشی آموزش مهارت های خودکنترلی بر پیشرفت تحصیلی و سازگاری اجتماعی دانش آموزان مقطع ابتدایی
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: هشتمین کنفرانس ملی مطالعات مدیریت و اقتصاد در علوم انسانی
- کد COI اختصاصی: SPCONF08_324
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 282
نویسندگان
استادیار گروه مدیریت، واحد فراهان، دانشگاه آزاد اسلامی، فراهان، ایران
گروه مدیریت، واحد فراهان، دانشگاه آزاد اسلامی، فراهان، ایران
گروه مدیریت، واحد فراهان، دانشگاه آزاد اسلامی، فراهان، ایرا ن
چکیده
هدف از برنامه آموزش مهارت خودکنترلی کسب یا افزایش دانش صرف نیست، بلکه ایجاد مهارت و تغییر در نگرش ارزشهای فردی است. یکی از مولفه هایی که آموزش مهارت خودکنترلی بر روی آن تاثیر دارد، سازگاری اجتماعی است. از پیشرفت تحصیلی، به عنوان یکی از شاخصهای موفقیت و کارآیی نظام آموزش و پرورش یاد میشود. هدف از این پژوهش، بررسی اثربخشی آموزش مهارت های خودکنترلی بر روی پیشرفت تحصیلی و سازگاری اجتماعی دانش آموزان مقطع ابتدایی بود. پژوهش حاضر از نوع نیمه آزمایشی )گروه های آزمایش و گواه( با پیش آزمون و پس آزمون بود. جامعه آماری پژوهش حاضر تعداد دانش آموزان مقطع ابتدایی شاغل به تحصیل در سال تحصیلی ۱۴۰۱-۱۴۰۲ ناحیه یک اراک بودند که برابر با ۵۵۵۸ نفر میباشند. نمونه آماری پژوهش با توجه به روش پژوهش، شامل دو گروه آزمایش و گروه گواه بود. تعداد ۵۰ نفر از دانش آموزان بهعنوان گروه آزمایش و گروه کنترل ۲۵( نفر گروه گواه و ۲۵ نفر به عنوان گروه آزمایش( انتخاب شد. برنامه آموزش مهارت خودکنترلی در طول ۱۰ جلسه هفته ای دو بار هر جلسه ۴۵ دقیقه بر روی گروه آزمایش اجرا شد. آموزش مهارت خودکنترلی مطابق کتاب آموزشی شیرانی بود. برای بررسی میزان پیشرفت تحصیلی دانش آموزان از آزمون محقق ساخته استفاده شد. در این تحقیق سازگاری اجتماعی میزان امتیازی است که دانش آموزان از پر کردن پرسشنامهی طراحی شدهی کالیفرنیا دریافت به دست آوردند که این پرسشنامهی جهت تعیین سازگاری فردی و اجتماعی ساخته شده است. از آزمون تحلیل واریانس و کوواریانس برای تحلیل اطلاعات استفاده شد. نتایج نشان داد که آموزش مهارت خودکنترلی با توجه به میانگین سازگاری اجتماعی و پیشرفت تحصیلی دانش آموزان گروه آزمایش نسبت به میانگین گروه گواه، موجب افزایش سازگاری و پیشرفت تحصیلی گروه آزمایش شده است.کلیدواژه ها
مهارتهای خودکنترلی، پیشرفت تحصیلی، سازگاری اجتماعی، دانش آموزان ، مقطع ابتدایی.مقالات مرتبط جدید
- زیست مدرن و عوامل منفی تغییر ارزش های اخلاقی از دیدگاه اسلام (مبتنی بر آرای آیت الله جوادی آملی)
- تحلیل مولفه های دگرگونی نامطلوب نظام ارزشی در منظومه تفکر اسلامی
- تحلیل زبان شناختی خطبه حضرت خدیجه (س) «مطالعه موردی خطبه ازدواج خدیجه (س) با پیامبر اکرم (ص)»
- چالش های شکاف نسلی در عصر دیجیتال و راهکارهای جبرانی آن
- واکاوی ترجمه بینانشانه ای تصاویر نوشتار در صور الکواکب عبدالرحمن صوفی (مطالعه موردی صورت های فلکی انسانی)
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.