تاثیر پارامترهای عملیات انحلالی بر ریزساختار و سختی سوپر آلیاژ کارشده اینکلوی 9
- سال انتشار: 1391
- محل انتشار: اولین همایش بین المللی و ششمین همایش مشترک انجمن مهندسی متالورژی ایران
- کد COI اختصاصی: IMES06_200
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 816
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشکده مواد ومتالورژی، دانشگاه علم و صنعت ای
استاد، دانشکده مواد ومتالورژی، دانشگاه علم و صنعت ایران
دانشیار، دانشگاه صنعتی مالک اشتر
چکیده
سوپرآلیاژ اینکلوی 901 از جمله سوپرآلیاژهای پایه آهن-نیکل است که به دلیل مقاومت خوب در برابر خوردگی واکسیداسیون در محدوده دمایی 540 تا 760 درجه سانتیگراد در توربین های گازی و موتورهای هوایی کاربردهای فراوان دارد. انجام عملیات انحلالی بر روی این آلیاژ سبب افزایش اندازه دانههای آستنیتی آن و انحلال فازهای ثانویه از جمله فازγ΄ در این آلیاژ میگردد. هدف از این پژوهش بررسی تاثیر دما و زمان عملیات انحلالی بر ریزساختار و سختی سوپرآلیاژ کارشده اینکلوی 901 بوده است. عملیات انحلالی در دماهای 950 ،1050 ،1000 1100 و 1150 درجه سانتیگراد طی زمانهای 1/5و2و2/5ساعت انجام شده و سپس نمونهها در هوا سرد شده اند. جهت بررسی ریز ساختار و خواص مکانیکی نمونهها از میکروسکوپهای نوری و الکترونی روبشی و سختی سنجی استفاده شد. نتایج این بررسی ها نشان داد که با افزایش دما و زمان عملیات انحلالی، اندازه دانههای فاز آستنیتی زمینه افزایش یافته و کسر حجمی فازهای ثانویه (بدون در نظر گرفتن نوع فازها) و سختی نمونه کاهش مییابد.کلیدواژه ها
سوپر آلیاژ اینکلوی 901 ، عملیات انحلالی، سختی، اندازه دانه، ریز ساختارمقالات مرتبط جدید
- بررسی روند تغییرات ایزوتوپ های پایدار کربن سازند سروک مرتبط با OAF۲ در یکی از میادین نفتی دشت آبادان، جنوب غرب ایران
- تکامل دیاژنتیکی کرتاسه فوقانی توالی کربناته (سازند سروک) در دشت آبادان ، ایران: شواهدی از پتروگرافی، داده های ایزوتوپی عنصری، پایدار و استرانسیوم
- بررسی ارزیابی فنی واقتصادی معدن کرومیت علی اباد با استفاده از نرم افزار کامفار
- بررسی خردایش حاصل از انفجار با استفاده از الگوریتم ژنتیک (مطالعه موردی: معدن آهک کارخانه سیمان جوین)
- بهینه سازی الگوهای حفاری و انفجار با استفاده از روش های تجربی در معادن روباز مطالعه موردی: (معدن سنگ آهن توت الماس کویر حدید)
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.