بررسی تاثیر فناوری بلاکچین بر استراتژی های رقابتی تولیدی کیفیت و تحویل در حوزه ی زنجیره ی تامین

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: نهمین کنفرانس بین المللی مطالعات نوین مدیریت و حسابداری در ایران
  • کد COI اختصاصی: MODIRACONF09_076
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 130
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی رضائی

دانشجوی دانشگاه فردوسی مشهد

قاسم اسلامی

استادیار دانشگاه فردوسی مشهد

محمد مهرآیین

استاد دانشگاه فردوسی مشهد

چکیده

فناوری بلاکچین نوعی دفتر کل غیرقابل تغییر توزیع شده است که محققان به دنبال فرصت های بکارگیریبیشترآن با توجه به شهرت و موفقیت فناوری بلاکچین در زنجیره تامین هستند. صنعت زنجیره تامین یکی ازذینفعان فناوری بلاکچین با مجموعه ای غنی از شرکا است. بنابراین، هدف این مطالعه ارائه یک درک جامع ازتاثیر فناوری بلاکچین بر استراتژهای رقابتی تولید در زمینه زنجیره تامین است. در واقع، این مطالعه به توسعهیک مدل نظری برای درک بهتر تاثیر فناوری بلاکچین با چهار بعد محیط کم اطمینان، تمرکززدایی، شفافیت وامنیت بر نتایج استراتژهای رقابتی تولید یعنی کیفیت و تحویل محصول پرداخته است. این پژوهش از منظرهدف کابردی و از لحاظ روش انجام کار، پیمایشی- تحلیلی است. مدل این پژوهش با ۱۲۳ پاسخ معتبر آزمونگردید. داده ها از طریق پرسشنامه های معتبر به روش تصادفی توزیع و جمع آوری شد که روایی آن ها به روشمحتوایی و صوری مورد تایید قرار گرفت. برای تعیین پایایی پرسشنامه از ضریب آلفای کرونباخ استفاده شد وبر این اساس ضریب آلفای کرونباخ تمامی متغیرهای پرسشنامه بالای ۷ / ۰ بدست آمد که نشانگر پایایی بالایپرسشنامه می باشد. تجزیه و تحلیل اطلاعات پژوهش با استفاده از نرم افزارهای SPSS و AMOS و مدلمعادلات ساختاری انجام شده است. نتایج نشان داد که چهار ویژگی فناوری بلاکچین شامل محیط کم اطمینان،تمرکززدایی، شفافیت و امنیت بر استراتژهای رقابتی تولید یعنی کیفیت و تحویل محصول اثرگذار است.

کلیدواژه ها

فناوری بلاکچین، استراتژی های رقابتی، زنجیره ی تامین

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.