طراحی و ارزیابی مدل در بازاریابی احساسی (مورد مطالعه: مشتریان رستوران های جزیره کیش)
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: مجله مدیریت بازاریابی هوشمند، دوره: 4، شماره: 1
- کد COI اختصاصی: JR_JNABM-4-1_001
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 142
نویسندگان
استادیارگروه مدیریت بازرگانی دانشگاه آزاد شیراز
دانشجوی دکتری تخصصی ، مدیریت بازرگانی ، واحد بین الملل کیش ، دانشگاه آزاد اسلامی ، واحد کیش، ایران
استادیار گروه مدیریت بازرگانی ، دانشگاه آزاد اسلامی ، واحد شهر قدس
چکیده
در دنیای رقابتی فعلی، مفهوم و عملکرد بازاریابی نیازمند باززنگری است و تکنیکهای سنتی نیاز به تجدید نظر دارند. بنابراین بازاریابی احساسی در مورد چگونگی برانگیختن احساسات مخاطبان برای افزایش رغبت در آنان به خرید یک خدمت و یا محصول است.صنعت رستوران داری نیز در اقتصاد مبتنی بر بازار یکی از اجزای اقتصاد هر کشور است و از کاربرد مفاهیم روز بازاریابی مستثنی نیست. در حال حاضر باید اذعان نمود صنعت رستوران داری در ایران در جایگاه شایسته ای قرار ندارد و از جمله دلایل این مسئله، عدم توجه به مدل های مناسب و به روز بازاریابی است. لذا این پژوهش به دنبال طراحی مدل در بازاریابی احساسی در صنعت رستوران داری بوده و در این مسیر از روش تحقیق گراندد تئوری استفاده نموده است. بدین ترتیب که مصاحبه های صورت گرفته با ۲۲ مدیر رستوران منتخب جزیره کیش با نرم افزار atlas.ti تحلیل و مدل پژوهش استخراج گردید. بر اساس مولفه های شناسایی شده طبق مدل استخراج شده از تحلیل کیفی مصاحبه ها، پرسشنامه لازم طراحی گردید. سپس این پرسشنامه در بین ۳۸۴ نفر از مشتریان رستوران های مذکور توزیع و در نهایت با روش مدلسازی معادلات ساختاری به ارزیابی برازش مدل پرداخته شد. برای تحلیل کمی داده ها نیز از نرم افزار SPSS و Smartpls نسخه ۲ استفاده شد. نتایج تحلیل ساختاری برازش مناسب مدل را نشان داده است.کلیدواژه ها
بازاریابی, بازاریابی احساسی, وفاداری, گراندد تئوری, تحقیق کیفی, اطلس تی ایاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.